Mister deslușit. Macron, ținut la masa de 6 metri pentru că a refuzat să facă testul PCR înainte de a se întâlni cu Putin. Kremlinul confimă informația

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Kremlinul a confirmat faptul că Emmanuel Macron a refuzat să facă un test PCR înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin.

Kremlinul a confirmat faptul că Emmanuel Macron a refuzat să facă un test PCR înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin și susține că înțelege decizia unor lideri străini de a nu face schimb de teste anti-COVID, scrie Interfax.

„Probabil trebuie clarificat, pentru că acest lucru este de mare interes. Într-adevăr, în unele situații, Putin comunică cu oaspeții săi direct, foarte aproape, stând în fața șemineului din biroul executiv, ei dau mâna și așa mai departe, iar cu cineva, negocierile au loc în spatele mesei.”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Distanța dintre președinții de la masa negocierilor, a adăugat el, este de aproximativ șase metri.

”Acest lucru se datorează într-adevăr faptului că unii lideri își urmează propriile reguli și nu intenționează să interacționeze cu gazda în ceea ce privește schimbul de teste PCR. Tratăm asta cu înțelegere, aceasta este o practică normală în lume, dar în acest caz, protocolul de măsuri suplimentare intră pentru a proteja sănătatea președintelui nostru și a oaspeților noștri în același timp. Apoi se aplică o distanță mai mare.”, a spus secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

VEZI ȘI: O poză cât o mie de cuvinte. Putin și președintele Kazahstanului, negocieri la o măsuță de cafea, de zeci de ori mai mică decât cea a lui Macron - FOTO/VIDEO

Dacă Macron ar fi acceptat un test PCR masa ar fi fost mai mică

Dacă reprezentanții din cele două țări interacționează și efectuează teste reciproce, atunci există posibilitatea de a evita astfel de restricții, a continuat Peskov.

”Nu există politică în asta, toată lumea tratează acest lucru cu deplină înțelegere și acest lucru nu interferează în niciun fel cu negocierile, care este principalul subiect.”, a spus Peskov.

El a confirmat că Macron, înainte de negocierile cu Putin, a refuzat să facă un test PCR pentru medicii ruși. Peskov s-a abținut de la alte comentarii, inclusiv să răspundă la întrebarea dacă președintele Federației Ruse le dă un test PCR medicilor din cealaltă țară, adică în acest caz medicilor francezi sau insistă ca testul să fie efectuat exclusiv de medici din Rusia.

„Aici nu aș vrea să intru în alte detalii. Totuși, să lăsăm ceva într-o latură non-publică. Dar încă o dată, sunt posibile diferite formate de interacțiune pentru cei care asigură siguranța epidemiologică atât a președintelui nostru, cât și a oaspeților noștri.", a mai spus Peskov.

VEZI ȘI: Macron a refuzat să facă un test Covid în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN (surse)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel