Macron a refuzat să facă un test Covid în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN (surse)

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat să facă un test COVID-19 atunci când a sosit în Rusia pentru întâlnirea cu preşedintele Vladimir Putin. Două surse din anturajul lui Macron au declarat pentru Reuters că președintelui francez i-a fost frică de un furt de ADN.

Șeful statului francez aflat în vizită în Rusia a fost ţinut la distanţă de liderul rus în timpul discuţiilor îndelungate despre criza ucraineană. Imaginea cu cei doi liderii aflaţi la mai bine de 6 metri distanţă stând la capetele opuse ale unei mese a fost intens dezbătută. În spatele poziţionării bizare s-ar afla refuzul de a face testul.


Două surse, care au cunoştinţă despre protocolul de sănătate al preşedintelui francez, au declarat pentru Reuters că lui Macron i s-a dat de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autorităţile ruse şi i se permite să se apropie de Putin, fie să refuze şi să fie nevoit să respecte o distanţare socială mai strictă.


„Ştiam foarte bine că asta însemna fără strângere de mână şi acea masă lungă. Dar nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul preşedintelui", a declarat una dintre surse pentru Reuters, referindu-se la problemele de securitate în cazul în care liderul francez ar fi fost testat de medicii ruşi.


A doua sursă din anturajul lui Macron a confirmat că Macron a refuzat să facă un test PCR rusesc. Sursa a declarat că Macron a făcut în schimb un test PCR francez înainte de plecare şi un test antigen făcut de propriul medic odată ce a ajuns în Rusia. „Ruşii ne-au spus că Putin trebuia să fie ţinut într-o bulă strictă", a declarat cea de-a doua sursă, conform Mediafax.

Vezi și O poză cât o mie de cuvinte. Putin și președintele Kazahstanului, negocieri la o măsuță de cafea, de zeci de ori mai mică decât cea a lui Macron

Vladimir Putin s-a întâlnit ieri, 10 februarie, cu președintele Kazahstanului, la o măsuță de cafea. Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi cu Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului. Surprinzător, dar deși Kremlinul explicase că masa uriașă de 6 metri la care a fost așezat zilele trecute liderul francez Emmanuel Macron este doar o ”măsură exclusiv epidemiologică” și că nu există un fundal politic în această situație ( Vezi știrea AICI), de această dată, pentru președintele Kazahstanului, aceste măsuri de prevenție nu au fost atât de importante.

În presa rusă au apărut fotografii de la întâlnirea acestora în care se poate observa că Putin a ales o măsuță de cafea pentru Kassym-Jomart Tokayev. Cei doi stau așezați pe scaune foarte aproape unul de altul, fără să poarte măcar mască. Putin este surprins zâmbind binevoitor spre președintele Kazahstanului. Vezi poza aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel