Mirel Rădoi, după aflarea adversarilor de la JO de la Tokyo: O grupă imprevizibilă

Mirel Rădoi, antrenorul selecţionatei de fotbal a României care va participa la Jocurilor Olimpice la Tokyo, în această vară, a declarat, miercuri, după aflarea adversarilor, că i se pare o grupă bună şi că îşi doreşte o medalie olimpică.

'Am încredere că vom reuşi o performanţă importantă. Am spus-o şi înainte de EURO 2019 (U-21) că mergem la turneul final să facem viaţa grea oricărui adversar şi să ne calificăm la Jocurile Olimpice. O spun şi acum că îmi doresc o medalie olimpică. Sper că la momentul convocărilor să găsim înţelegere la cluburi şi să avem la dispoziţie un lot cât mai competitiv', a declarat Mirel Rădoi, conform site-ului oficial al FRF.

Tehnicianul consideră că grupa din care face parte România este una imprevizibilă şi că nu se aşteaptă la meciuri uşoare.

'La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaştem competiţia şi presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice. Coreea de Sud este câştigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări. Nu mă aştept la meciuri uşoare, dar mergem cu aceeaşi încredere ca la Europeanul de tineret, fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică', a mai spus Rădoi.

Selecţionata de fotbal a României va înfrunta echipa Hondurasului, pe 22 iulie, în primul său meci de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în Grupa B, la Kashima, de la ora locală 20:00 (14:00, în România), potrivit site-ului FRF.

În aceeaşi zi va avea loc partida dintre Noua Zeelandă şi Coreea de Sud (ora locală 17:00, tot la Kashima). Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra campioanei Asiei Under-23, Coreea de Sud, tot la Kashima (14:00, ora României). Celălalt meci din etapa a doua va fi Noua Zeelandă - Honduras (ora locală 17:00, Kashima).

România va întâlni Noua Zeelandă pe 28 iulie, în ultimul său meci din grupă, la Sapporo (ora locală 17:30, adică 11:30 la Bucureşti). În acelaşi timp va avea loc partida Coreea de Sud - Honduras (ora locală 17:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, când tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo.

Aceasta va fi a patra sa participare, după ediţiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo). Selecţionata de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras, conform tragerii la sorţi efectuate miercuri la Zurich. România, care a făcut parte din a patra urnă valorică, a fost ultima echipă extrasă din urne de fostul internaţional neozeelandez Ryan Nelsen.

Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European din 2019, competiţie la care a ajuns în semifinale. Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24).

În mod obişnuit echipele participante sunt formate din jucători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o derogare pentru ca jucătorii care au obţinut calificarea pe teren să poată participa la competiţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel