Mireille Mathieu, Doctor Honoris Causa în Rusia

Alain Delon  alături de femeia vieții lui, actrița Mireille Darc
Alain Delon alături de femeia vieții lui, actrița Mireille Darc

Cântăreaţa Mireille Mathieu a primit luni titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei prestigioase universităţi din Rusia, ţară în care artista franceză se bucură încă din epoca sovietică de o popularitate uriaşă.

Universitatea de Stat pentru Ştiinţe Umaniste din Moscova a dorit să recompenseze prin acest titlu onorific 'un talent muzical fenomenal, care a avut o influenţă semnificativă (...) asupra tinerilor', au afirmat reprezentanţii instituţiei ruse. 'Trăiască Rusia! Şi trăiască Franţa! Această distincţie mă face să mă simt foarte mândră!', a declarat Mireille Mathieu, după ce a susţinut un curs muzical în faţa unui public alcătuit majoritar din studenţi.

Cântăreața, felicitată de Putin

Artista franceză, care s-a aflat duminică în Piaţa Roşie din Moscova pentru a asista la un festival de muzică militară, a evocat-o pe mama ei în discursul de acceptare a titlului onorific şi a vărsat câteva lacrimi în momentul primirii acestuia. La fel ca actorul Pierre Richard, ale cărui comedii au fost difuzate frecvent la televiziunea din această ţară în epoca sovietică, Mireille Mathieu şi-a păstrat o mare popularitate în Rusia după ce discurile ei au fost lansate în fosta URSS. Preşedintele Vladimir Putin, unul dintre admiratorii ei, i-a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, în 2016. În 2010, Mireille Mathieu a primit din mâinile lui Dmitri Medvedev, pe atunci preşedintele Rusiei, medalia Ordinul Prieteniei pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor franco-ruse în domeniul culturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel