EXCLUSIV  Mircea Diaconu, lecţie de politică de la Helmuth Kohl: Un preşedinte al tuturor trebuie să îşi asume şi înjurăturile

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a rememorat o lecţie de politică învăţată de la Helmuth Kohl, prin care şi-a dat seama ce trebuie să facă un preşedinte al tuturor. 

"Nu fac referire la ceilalţi candidaţi din principiu şi pentru că nu este elegant să comentezi persoana respectivă. Prestaţia, utilitatea, sau greşeala de poziţionare da, absolut. Mă comport ca un posibil preşedinte în perioada asta. Şi dânşii vor fi cetăţeni onorabili din ţara în care sunt eu preşedinte. Nu am voie să nu am o relaţie deschisă cu cetăţenii acestei ţări. Sunt cetăţenii României, iar preşedintele trebuie să fie al tuturor. Nu vreau să fiu supărat pe nimeni şi nici ca cineva să nu fie supărat pe mine. 

Într-o zi, de mult, am văzut la televizor o secvenţă mică cu marele Helmuth Kohl, la o adunare de vreo 30 de persoane. Nişte cetăţeni din ultimul rând aruncau cu diverse obiecte în el, dar el nu se ferea. Poate un pic se dădea la o parte, dar nu se ferea ostentativ. Asta am văzut la el. E o asumare, dacă vreţi a unui lider de tipul acesta. Să îşi asume înjurătura celuilalt fără să răspundă la fel. Asta trebuie să facă un preşedinte al tuturor", a explicat Mircea Diaconu, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel