Minune după ce o mănăstire a ars complet. Altarul a rămas neatins

imagine cu caracter ilustrativ
imagine cu caracter ilustrativ

Altarul unei mănăstiri a rămas, ca o minune, neatins după ce aceasta a ars complet.

Reprezentanții Mănăstirii din Poiana Teiului, județul Neamț, afectate de un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică, spun că micul altar din interiorul stăreției a rămas „în chip minunat" neatins de flăcări, la fel ca și obiectele care împodobeau altarul: Sfânta Evanghelie sau Sfânta Cruce.

Reprezentanții mănăstirii din Poiana Teiului, județul Neamț, au publicat, luni, pe pagina de Facebook, un text însoțit de fotografii, prin care le-au mulțumit pompierilor și localnicilor care i-au ajutat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Altarul din stăreția mănăstirii nu a fost afectat de flăcări

 

„Mulțumim mai ales Domnului pentru această încercare și nădăjduim să putem transforma tot răul în mai bine. În toate aceste momente de îndurerare, Domnul ne-a bucurat cu harul Său, arătându-ne printr-o minune preaslăvită că Harul lui Dumnezeu nu poate fi biruit de niciun foc potrivnic, iar cei ce ne punem nădejdea în Domnul vom trece prin foc nearși. Micul altar din paraclisul aflat în interiorul stăreției a rămas în chip minunat neatins de flăcări, păstrând intacte Sfânta masă, Sf. Evanghelie, Sf. Cruce și toate vesmintele ce impodobeau altarul Domnului", au scris reprezentanții mănăstirii, care au atașat „spre mărturie" și câteva fotografii, citează Agerpres.

Pompierii au acționat în mod exemplar

 

Potrivit acestora, incendiul a afectat aproape în întregime clădirea stăreției, dar pompierii, care „au intervenit în mod exemplar", au stopta extinderea flăcărilor.

Reprezentanții mănăstirii spun că, cu ajutorul localnicilor și a turiștilor, au fost recuperate mai multe bunuri, printre care icoane de valoare și sfinte moaște.

De la ce a pornit incendiul

 

Incendiul din noaptea de sâmbătă spre duminică de la mănăstirea din județul Neamț a pornit, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au anunțat duminică reprezentanții ISU Neamț. În urma incendiului au ars mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500 mp, mobilier din chilii, cărți aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult și aproximativ 3 tone de plante medicinale depozitate în saci.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28