Ministrul Oprea-Eugen Stan, poliţistul pedofil: "Nu am auzit!"

Mircea F. Cristian / 16 ian 2018 / 10:04

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat marţi că nu a auzit niciodată de Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie. 

Prezent la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Oprea a fost întrebat de jurnalişti dacă a auzit de Eugen Stan în perioada în care a fost ministru de Interne.

'Nu l-am cunoscut niciodată. (...) Nu am auzit niciodată de el. Vă daţi seama că nu aveam cum să aud aşa ceva', a răspuns Oprea.

Întrebat dacă actualul ministru de Interne, Carmen Dan, ar fi trebuit să demisioneze în urma scandalului provocat de poliţistul acuzat de pedofilie, Oprea a spus că nu se pronunţă. Gabriel Oprea s-a prezentat marţi la Instanţa supremă unde s-a desfăşurat un nou termen în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Procesul nu a fost public.

Faptele din dosar

În acest dosar au mai fost deferiţi justiţiei: Gheorghe Nicolae - chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI; Gabriel-Nicolae Pavel - comisar şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI; Nelu Zărnică - chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, şi Marian-Dănuţ Iacob - comisar şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei.

Potrivit DNA, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae şi Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

De asemenea, în perioada 2014 - 2015, acelaşi inculpat, în mod repetat, a aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinaţia unei alte sume - de peste 238.000 lei, alocată pentru fonduri operative, în scopul efectuării unor cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituţiei, care nu au fost circumscrise activităţilor, acţiunilor sau misiunilor cu caracter informativ-operativ.

[citeste si]