Minivacanța se apropie de final. Aglomerație pe DN1. Rute alternative

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Traficul se aglomerează pe DN 1, la final de minivacanță. 

Românii care au petrecut minivacanța de 1 Decembrie în stațiunile montane din Brașov și Prahova se întorc acum spre case. Traficul pe Drumul Național 1 pune din nou la încercare nervii șoferilor. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să crească ușor pe Valea Prahovei, circulându-se pe alocuri în coloană între stațiunile Predeal și Azuga pe sensul Brașov către București al DN 1.

Traficul se desfășoară în condiții normale pe raza celorlalte stațiuni montane și pe raza localității Comarnic.

Rute alternative recomandate

”Pentru evitarea aglomerației, care se poate crea pe această arteră importantă la orele după-amiezii, recomandăm conducătorilor auto să ia în considerarea folosirea și a rutelor alternative, respectiv:

- DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 - București;

- DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 - București;

- DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

- DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Asigurați-vă că aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, adaptați viteza la condițiile de trafic și de drum și nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depășirile de coloane formate!”, se arată într-un comunicat de presă. 

Minivacanță în siguranță

În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, Poliţia Română, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au acționat pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier.

De asemenea, în toată țara, polițiștii au acționat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La nivel naţional, în medie, zilnic, peste 8.000 de poliţişti s-au aflat în teren şi au acționat în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În fiecare zi, polițiști rutieri au acționat pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, folosind aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel