Minivacanţă Rusalii. Măsuri speciale

Foto simbol
Foto simbol

Autorităţile iau măsuri pentru ca minivacanţa de Rusalii să se desfăşoare fără incidente. 

Măsuri speciale luate de autorităţi în minivacanţa de Rusalii. Peste 4.500 de pompieri cu aproape 2.100 de autospeciale sunt pregătiți să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, anunţă IGSU. 

În ultimele două săptămâni, premergător sărbătorii de Rusalii, inspectorii de prevenire au derulat 1.759 de controale, preponderent la spații destinate cazării persoanelor, inclusiv campinguri și tabere pentru copii, localuri publice și unități comerciale unde se preconizează aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 619 amenzi, în cuantum de 2,1 milioane lei.

Complementar verificării măsurilor obligatorii de prevenire, pompierii au făcut recunoașteri la aceste tipuri de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile clădirilor și prelucrarea personalului angajat asupra utilizării stingătoarelor în cazul unui incendiu.

728 de echipaje SMURD pregătite să intervină

Măsuri suplimentare au fost realizate și pe linie operativă, având în vedere creșterea valorilor de trafic spre litoral, IGSU a dispus dislocarea de forțe și mijloace pe Autostrada A2 (la km 19, km 64, km 105, km 142, km 193, km 212) și pe Autostrada A4 (km 20).

Totodată, fiind preconizat un număr mare de turiști, în această perioadă au fost operaționalizate puncte temporare de lucru în stațiunea Slănic Moldova din județul Bacău, dar și în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia.

La nivel național, răspunsul la urgențele medicale este asigurat prin intermediul celor 728 echipaje SMURD, dintre care 242 ambulanțe încadrate de pompieri paramedici, 19 ambulanțe de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 40 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și 422 autospeciale pentru descarcerare și alte urgențe. De asemenea, în zonele aglomerate din Capitală, municipiul Constanța și municipiul Cluj-Napoca sunt operaționalizate 5 motociclete SMURD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel