Ministrul italian de Externe, întâlnire cu reprezentanții RO.AS.IT

La Ambasada Republicii Italiene la București a avut loc întrevederea Ministrului Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale a Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, cu comunitatea oamenilor de afaceri italieni și cu minoritatea italiană din România, reprezentată de președintele RO.AS.IT., Ioana Grosaru, și de secretarul general al asociației, Andi Grosaru.

Paolo Gentiloni a apreciat numărul mare de oameni de afaceri italieni de aici, care fac ca Italia să se situeze pe al doilea loc ca investiții în România, și s-a arătat mulțumit de realțiile de colaborare dintre cele două țări, atât la nivel diplomatic cât, și la nivel economic.

Parteneriatul strategic nu trebuie neglijat și a apreciat totodată eforturile Guvernului de a redresa economia românească ce a avut de suferit în ultimii ani. De asemenea, oficialul italian a vorbit despre sprijinul pe care îl acordă Guvernul de la Roma instituțiilor și colaboratorilor care promovează țara în exterior în cadrul strategiei „Fare Italia", subliniind importanța învățământului în limba italiană.

Comunitatea românească în Italia reprezintă una dintre cele mai mari comunități din peninsulă, având un aport sistematic la dezvoltarea țării, a subliniat ministrul de externe italian.

Totodată, Paolo Gentiloni și-a arătat în mod vizibil interesul față de Asociația Italienilor din Romania – RO.AS.IT. Oaspetele italian a apreciat activitatea desfășurată până în prezent în cei peste 20 de ani de existență a RO.AS.IT., asociația aducându-și în acest timp contribuția la promovarea conceptului „Fare Italia" prin proiectele sale culturale și prin demersurile pentru înființarea claselor cu predare în limba maternă italiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel