Ministrul Educaţiei, prima reacţie despre eroarea de la simularea Evaluării Naţionale

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Eroarea apărută la unul dintre subiectele de la proba de Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, la clasa a VIII-a, este una "impardonabilă", însă aceasta nu a afectat elevii, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Fără îndoială este o greşeală a celor de la Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare. Am înţeles că ieri au trimis un comunicat de presă şi au cerut scuze. Subiectul nu afecta în niciun fel rezolvările pe care le impunea acest subiect. Este impardonabil după părerea mea ca un profesor de Limba română să nu ştie să atribuie corect un text indiferent că este vorba despre o poezie sau un alt fel de text. Deci aceasta rămâne o greşeală impardonabilă, aşa cum spuneam, dar nu au fost afectaţi elevii", a spus ministrul.

Presa a relatat marţi că a apărut o eroare la unul dintre subiectele de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării pentru Evaluarea Naţională, care a avut loc luni. Este vorba despre poezia unui poet german, care a fost prezentată ca fiind a poetului român Ştefan Octavian Iosif, acesta fiind doar cel care a tradus-o în română şi nu autorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel