Ministrul Educației, Remus Pricopie, invitat duminică la ”După 20 de ani”

 Ministrul Educației, Remus Pricopie, este invitatul emisiunii ”După 20 de ani”, difuzată duminică, de la ora 10.00, pe Pro TV, precizează Mediafax. Principala temă de dezbatere va fi noul Cod Etic pentru învățămâmtul universitar.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

 Moderatorul emisiunii – Cristian Leonte, împreună cu jurnaliștii invitați permanent – Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar) și Claudiu Pândaru (gândul.info) vor vorbi cu ministrul despre cele mai importante probleme din învățământul românesc actual. Temele principale de discuție care vor fi abordate sunt rezultatele îngrijorătoare ale elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a la examenele naționale și plecarea din ce în ce mai multor cadre didactice din sistem. De asemenea, Remus Pricopie va explica și motivele lipsei unei strategii unitare care să ducă la un învățământ de calitate.

            În cursul zilei de vineri, Remus Pricopie a participat la Conferința Miniștrilor Educației a Consiliului Europei consacrată problematicii guvernării și calității în domeniul învățământului. În cadrul Conferinței de la Helsinki, au fost discutat subiectul privind etica și integritatea academică în învățământul superior, cu accent pe etica profesională a cadrelor didactice. De asemenea, s-a vorbit și despre implicarea axei părinte-profesor-elev în implementarea politicilor educaționale și a calității actului educațional.

            Participarea la emisiunea ”După 20 de ani” are loc în contextul modificărilor aduse Codului Etic pentru învățământul universitar. Acesta prevede, în articolul 7, că profesorilor li se va interzice să acorde meditații propriilor elevi, începând cu următorul an școlar. Noul Cod de Etică mai conține reglementări referitoare la limbajul, duritatea și comportamentul profesorilor față de elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel