Ministrul de Externe de la Budapesta spune că Ungaria se află sub „atac permanent de la Bruxelles“

Ministrul de Externe de la Budapesta spune că Ungaria se află sub „atac permanent de la Bruxelles“  /  Sursă foto: Facebook Peter Szijjarto
Ministrul de Externe de la Budapesta spune că Ungaria se află sub „atac permanent de la Bruxelles“ / Sursă foto: Facebook Peter Szijjarto

Guvernul ungar este atacat permanent de Bruxelles. Indiferent de deciziile pe care le ia, instituţiile europene găsesc modalităţi să pună presiune, a declarat, joi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, în cadrul unui interviu acordat pentru BBC, la emisiunea HardTalk.

În emisiunea difuzată în Regatul Unit, ministrul ungar a fost întrebat în legătură cu faptul că relaţia dintre Ungaria şi Uniunea Europeană pare să fie mai puţin funcţională decât înainte. În răspunsul dat, politicianul a afirmat că există discuţii cu instituţiile de la Bruxelles.

“De fapt, suntem atacaţi permanent, pentru că, indiferent de deciziile pe care le luăm, instituţiile europene găsesc o modalitate să pună presiune asupra noastră şi încearcă să ne şantajeze pentru a ne schimba deciziile şi ca să nu profităm de oportunităţile oferite de competenţele naţionale”, a explicat Szijjártó.

În centrul dezbaterii se află viitorul UE, cum am putea face Uniunea mai puternică. În acest sens, există două abordări. Una este abordarea federalistă: instituţiile UE doresc să creeze un fel de Statele Unite ale Europei, la care, “cu siguranţă, ne opunem”, a precizat acesta.

Există o altă abordare care, în prezent, este minoritară, reprezentată şi de Ungaria. Potrivit acesteia, este necesară o Uniune Europeană puternică, dar aceasta trebuie să se bazeze pe existenţa statelor membre puternice. Tocmai de aceea, nu sunt susţinute de la Bruxelles transferurile de noi competenţe către statele membre, a explicat Péter Szijjártó.

Comentând declaraţia prim-ministrului olandez, Mark Rutte, potrivit căruia Ungaria nu are ce căuta în UE, Péter Szijjártó a declarat că premierul olandez urăşte ungurii, este un fel de hungarofob. Ungaria este şi va rămâne membră a Uniunii Europene, iar Guvernul va continua să lucreze pentru o Uniune Europeană puternică, a precizat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, notează Hirado.

Viktor Orban anunță referendum pentru controversata lege anti-LGBTQ: Viitorul copiilor noștri este în joc

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a anunțat planurile de a convoca un referendum privind o controversată lege anti-LGBTQ+ după ce Comisia Europeană a lansat acțiuni legale împotriva guvernului său cu privire la măsură.

Legislația, care a intrat în vigoare luna aceasta, interzice utilizarea materialelor privite ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen în școli. Aceasta a provocat neliniște în rândul comunității LGBTQ+ din Ungaria, a atras dispreț în toată Europa și a crescut fricțiunea între guvernul maghiar și Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene.

Miercuri, Orban a acuzat miercuri Comisia Europeană că abuzează de puterile sale, lansând săptămâna trecută o procedură de încălcare a legislației, care ar putea limita finanțarea UE pentru Ungaria.

„Viitorul copiilor noștri este în joc, așa că nu putem ceda teren în această problemă”, a spus Orban într-un videoclip postat pe Facebook.

„În ultimele săptămâni, Bruxelles-ul a atacat în mod clar Ungaria din cauza legii sale privind protecția copilului. Legile maghiare nu permit propagandă sexuală în grădinițe, școli, televiziune și reclame ”, a adăugat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel