Ministrul Culturii, decizie de ultimă oră în scandalul de la ONB

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat că îl retrage pe George Călin de la conducerea Operei Naţionale Bucureşti, iar în zilele următoare va face o nouă numire. 

Soluţia propusă ieri (n.r. miercuri) pentru Opera Naţională Bucureşti a fost găsită ca urmare a unei negocieri cu Johan Kobborg şi Alina Cojocaru, purtate din dorinţa ca ei să-şi continue activitatea la Operă, negociere în care a fost pusă drept condiţie această numire. În faţa protestului de la Operă şi a împotrivirii manifeste a artiştilor, este însă evident că domnul George Călin nu-şi poate exercita funcţia, aşa încât am decis să îl retrag de la conducerea Operei. În zilele următoare voi face o nouă numire, a scris joi ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost prezent joi la Opera Naţională din Bucureşti, unde angajaţi ai instituţiei au protestat împotriva repunerii în funcţie a lui George Călin.

'Cred că am înţeles toate lucrurile pe care mi le-aţi spus. (...) Vă promit că (...) o să mă gândesc foarte serios la tot ceea ce mi-aţi spus, pentru că mi-aţi dat foarte multe teme de gândire', a afirmat Vlad Alexandrescu, la finalul discuţiilor. El a precizat că informaţiile care i s-au prezentat îi permit să trateze 'cu adevărat' problemele care există în prezent la ONB.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunţa miercuri, într-o postare pe Facebook, că a decis o soluţie în două etape pentru Opera Naţională, şi anume o conducere interimară pentru o perioadă de trei luni, după care şefia ONB să fie preluată de 'un nou manager de talie internaţională'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel