Ministrul Comunicaţiilor: Pe ce se va axa preşedinţia României la Consiliul UE

Petrescu
Petrescu

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Alexandru Petrescu, a participat marţi la lucrările Consiliului TTE, pe agenda reuniunii fiind incluse teme pe care România se va axa în timpul preşedinţiei Consiliului UE, potrivit unui comunicat al MCSI. 

"Preşedinţia română va avea o abordare ambiţioasă, dar realistă în acelaşi timp pe dosarele legislative curente, priorităţile mandatului nostru concentrându-se pe inovare, securitate cibernetică, promovarea competenţelor digitale şi susţinerea implicării femeilor în industria IT", a precizat Alexandru Petrescu, citat în comunicat. 

Demnitarul român a arătat ca preşedinţia română va fi concentrată atât pe obţinerea celor mai bune rezultate în negocierile pe marginea dosarelor legislative curente, cât şi pe dezbaterea unor teme europene de interes deosebit precum strategia viitoare a UE privind digitalizarea post 2020, inteligenţa artificială, calculul de înaltă performanţă, dezvoltarea economiei datelor, accesul la date 5G. 

Întâlnire bilaterală cu Mariya Gabriel

În marja Consiliului TTE, ministrul român a avut o întâlnire bilaterală cu Mariya Gabriel, comisar pentru economia şi societatea digitală. Ambele părţi au evidenţiat determinarea de a face paşi concreţi în direcţia definitivării Strategiei Pieţei Unice Digitale. De asemenea, Petrescu a avut o întâlnire bilaterală cu Andrus Ansip, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru piaţa unică digitală. Acesta a prezentat priorităţile Comisiei în domeniul digital, apreciind ca priorităţile Preşedinţiei române sunt în linie cu obiectivele politice ale Europei. 

În acelaşi context, ministrul român a avut o serie de întâlniri bilaterale, cu Norbert Hofer, ministrul austriac al Transporturilor, Inovaţiei şi Tehnologiei, cu Francisco Polo, secretarul de stat spaniol pentru progresul digital, cu Mounir Mahjoubi, secretarul de stat francez responsabil pentru digitalizare şi cu ministrul Telecomunicaţiilor din Estonia, Rene Tammist. 

"Ca o nota comună, miniştrii UE au arătat susţinerea pentru obiectivele ambiţioase ale preşedinţiei române", mai precizează sursa citată. 

Alexandru Petrescu a prezentat în cadrul Consiliului TTE priorităţile preşedinţiei române în domeniul digital, dar şi potenţialul major al României în materie de inteligenţă, capacitate de inovare şi creativitate, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel