Ministrul agriculturii din Țările de Jos a demisionat, după ce pozițiile sale Green Deal au stârnit furia fermierilor: Nu am fost omul potrivit la locul potrivit

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Henk Staghouwer, ministrul Agriculturii din Olanda, a demisionat din funcție.

Ministrul olandez al agriculturii și-a dat demisia luni seară, după o vară tumultoasă, plină de demonstrații în masă ale fermierilor olandezi care protestează împotriva deciziei guvernului de a impune obiective dure.

Henk Staghouwer lucrase doar din ianuarie. El s-a confruntat cu o opoziție puternică față de încercările guvernului olandez de a se conforma unei hotărâri judecătorești olandeze din 2019 de a reduce emisiile de azot din ferme pentru a respecta reglementările UE de mediu.

Picătura care a umplut paharul a fost răspunsul lui Staghouwer săptămâna aceasta, când a fost de acord cu o propunere a Uniunii Europene de a reduce cantitatea de gunoi de grajd pe care fermierii olandezi au permisiunea să o folosească pe câmpurile lor.

Toată vara, muncitorii agricoli olandezi au protestat, blocând rețelele rutiere cruciale cu rulote, cu tractoare și blocând centrele de distribuție a supermarketurilor din mai multe orașe, fermierii spunând că sunt îngrijorați că planurile propuse ar fi terminale pentru industrie.

La o scurtă conferință de presă de luni seară în care și-a anunțat demisia, Staghouwer a recunoscut că pur și simplu nu a fost omul potrivit pentru această slujbă.

„M-am întrebat dacă sunt persoana potrivită pentru a supraveghea sarcinile din fața mea… Am ajuns la concluzia weekendul trecut că nu sunt acea persoană”, a spus el.

Premierul olandez Mark Rutte a postat pe Twitter că a respectat „decizia curajoasă” a lui Staghouwer.

Bart Kemp de la organizația de fermieri Agractie a declarat pentru postul public olandez NOS că Staghouwer este „un om prietenos, dar nu o persoană hotărâtă”. Rolul va fi ocupat temporar de fostul ministru al Agriculturii Carola Schouten, scrie RMX.

Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușurile în doi, ca măsură de economisire a energiei

Ministrul elvețian al Simonetta Sommaruga le-a explicat cetățenilor și companiilor cum pot folosi resursele cu moderație în timpul crizei energetice.

Printre măsurile promovate de aceasta se numără încălzirea moderată, stingerea luminilor, răcirea frigiderului la teperaturi nu foarte scăzute și dușurile în doi. Ministrul energiei a atras imediat atenția cu această din urmă propunere de economisire a energiei.

Mulți s-au amuzat de propunere

Într-un interviu acordat „Tages-Anzeiger”, aceasta a adăugat: „Știu că dușul în doi de la o anumită vârstă nu mai este confortabil pentru toată lumea”.

De cealaltă parte, mulți s-au amuzat de această idee, însă ministrul energiei subliniază că propunerea este serioasă.

Ea însăși a recunoscut că și-a schimbat comportamentul încă din prima săptămână în care se desfășoară campania (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel