Miniştrii Transporturilor din UE, reuniune la Bucureşti

Mihai Ciobanu / 26 Martie 2019 / 07:23 Salveaza PDF Comentarii
Palatul Parlamentului
Descriere foto: Palatul Parlamentului

Miniştri şi secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene vor participa, în perioada 26-27 martie, la Reuniunea Informală a Miniştrilor Transporturilor, organizată la Bucureşti, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Discuţiile vor fi prezidate de ministrul român al Transporturilor, Alexandru - Răzvan Cuc. La reuniune vor mai fi prezenţi Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru şi ministru al Mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct în departamentul Mobilitate şi Transporturi al UE, Carlo Secchi, coordonator european TEN-T. Conform unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE, evenimentul va începe în data de 26 martie 2019, cu cina oficială pentru membrii delegaţiilor. 

Miercuri, 27 martie 2019, miniştrii Transporturilor din statele membre se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce ţin de multimodalitate, viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană şi consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T. Prima sesiune va avea ca temă multimodalitatea şi va fi dedicată unei prezentări generale a evoluţiei în ultimii 4 ani din domeniul multimodalităţii din perspectiva reglementărilor, recomandărilor, standardelor şi investiţiilor din domeniu. 

Viitorul mobilităţii în Uniunea EuropeanăA doua sesiune va viza viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană şi se va concentra asupra rolului digitalizării în planificarea şi gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă şi o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere emisiilor de gaze. În cadrul acestei sesiuni, ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, este invitată să participe la o dezbatere pe tema "Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice (LTS)". 

Consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T este tema celei de-a treia sesiuni, care se va axa pe "îmbunătăţirea conectivităţii şi coeziunii prin intermediul reţelei TEN-T". 

Sunt aşteptaţi peste 600 de participanţi"Realizarea unei reţele trans-europene de transport extinsă şi conectată contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea şi conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investiţiile, va reduce decalajele de dezvoltare şi va asigura tranziţia către o mobilitate prietenoasă cu mediul. În cadrul sesiunii de lucru, miniştrii transporturilor îşi vor reafirma angajamentele faţă de punerea în aplicare a obiectivelor şi termenelor din cadrul acestui proiect. Dezbaterile pe acest subiect important vor continua şi în data de 28 martie, în cadrul Conferinţei TEN-T, la care sunt aşteptaţi peste 600 de participanţi", se menţionează în comunicat. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27