Ministerul Transporturilor, măsuri după anunţul ANM

Rodica Mitu / 28 oct 2017 / 19:27 Salveaza PDF Comentarii
Trenuri - gara - CFR
Trenuri - gara - CFR

Conducerea Ministerului Transporturilor a dispus, ca urmare a avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) o serie de măsuri pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, informează CFR Călători.

Printre aceste măsuri se numără asigurarea cu locomotive Diesel Electrice de rezervă şi cu personal suplimentar a Depourilor Ploieşti, Arad, Cluj, Satu Mare, Braşov, Sibiu, Suceava, precum şi a staţiei Caransebeş, pentru îndrumarea trenurilor aflate în circulaţie, şi deservirea mijloacelor de intervenţie pentru deszăpezire în conformitate cu convenţiile comune încheiate între CFR Infrastructură şi CFR Călători.

"De asemenea, la începutul acestui weekend, ministrul Transporturilor a dispus efectuarea unui exerciţiu de prealarmare a plugurilor de zăpadă, utilaje cu care se va putea acţiona în iarna 2017-2018 pe întreaga reţea feroviară, în vederea prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece', se menţionează în comunicat.

[citeste si]

Comandamentele feroviare de iarnă vor fi formate din personal specializat din cadrul CFR Infrastructură, CFR Călători şi CFR Marfă, personal care va urmări şi coordona acţiunile de deszăpezire şi intervenţie operativă 24h/24h. 'Angajaţii feroviari ai CFR Călători şi CFR Infrastructură ţin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs, pentru ca pasagerii să ajungă în siguranţă la destinaţii', se mai precizează în comunicat. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23