Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Ministerul Culturii susţine că Oprescu demolează fără aviz

[] []

11 dec 2010 / 16:06
berzei-colt-cu-stirbei
berzei-colt-cu-stirbei

Ministerul Culturii a reacţionat la anunţul de demolare iminentă a unor imobile situate pe axa străzilor Buzeşti şi Berzei din Capitală, spunând că reprezentanţii primăriei nu au cerut un aviz de demolare de la Direcţia pentru cultură a Municipiului Bucureşti sau de la minister, aşa cum era normal.

„Având în vedere că zona respectivă este o zonă protejată din punct de vedere urbanistic, considerăm că era normal ca Primăria Generală să solicite Direcţiei pentru cultură a Municipiului Bucureşti sau ministerului un aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional nu a primit o astfel de solicitare şi, prin urmare, nu a fost emis nici un aviz pentru demolare', se arată într-un comunicat MCPN.

Precizarea MCPN vine ca urmare a anunţului de demolare iminentă a unor imobile situate pe axa străzilor Buzeşti şi Berzei, axă cuprinsă în proiectul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti de realizare a unui nou bulevard.

„Pentru zona respectivă, Primăria Generală a solicitat şi a obţinut de la Guvernul României statutul de proiect de utilitate publică. Acest statut permite exproprieri pentru lucrări de interes public. Clădirea situată pe strada Ştirbei Vodă nr. 89, colţ cu strada Berzei, nu este clasificată ca monument istoric sau de arhitectură“, se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, MCPN dezavuează orice acţiune întreprinsă cu „forţarea legii“, şi „deplânge evitarea“ de către PMB a unui dialog „constructiv, util şi necesar“ cu Ministerul Culturii.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22