Mineri morți într-o explozie dintr-o mină în curs de dezafectare

Mină - imagine ilustrativă
Mină - imagine ilustrativă

Cel puţin 18 mineri au murit, sâmbătă, din cauza unei scurgeri de gaz într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei, unde salvatorii încearcă să ajungă la cinci alţi mineri, blocaţi sub pământ, relatează AFP, Reuters şi dpa, citând media oficiale chineze.

Un accident produs în mina Diaoshuidong, din apropiere de oraşul Chongqing, a dus la o scurgere a acestui gaz mortal care a afectat 24 de mineri aflaţi sub pământ, informează televiziunea publică CCTV.

Sâmbătă dimineaţă au fost descoperiţi 18 mineri morţi, precum şi un supravieţuitor, potrivit comandamentului salvatorilor, citat de televiziune. Accidentul s-a produs când minerii demontau echipamente miniere subterane, întrucât mina era închisă de două luni.

La faţa locului au fost trimişi anchetatori pentru a determina cauzele accidentului, potrivit agenţiei de presă chineze Xinhua. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în această mină în 2013, potrivit Xinhua.

Mina Diaoshuidong, construită în 1975 şi care din 1998 devenise privată, era o mină cu o capacitate anuală de 120.000 de tone de cărbune, notează Xinhua.

Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde industria prezintă un bilanţ negativ în termeni de securitate în muncă, iar reglementările în vigoare sunt rareori aplicate.

O altă mină din apropiere de Chongqing a fost implicată într-un accident în luna septembrie, după ce un incendiu a provocat niveluri periculoase de monoxid de carbon, provocând moartea a 16 muncitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel