Miner strivit de un vagon în Mina Băița, județul Bihor

Foto: DSU / Facebook
Foto: DSU / Facebook

Intervenție contracronometru a salvatorilor pentru a ajuta un bărbat accidentat la mina Băița, județul Bihor. 

Un accident grav s-a produs în această dimineață la Mina Băița din județul Bihor. Un miner a fost strivit de un vagon, relatează România TV. Mai multe echipaje medicale s-au deplasat imediat la fața locului pentru acordarea primului ajutor. 

Vagonul a fost cel mai probabil scăpat de sub control și s-a prăbușit peste un miner care a fost strivit. Din primele informații, muncitorul a fost scos de sub vagon, iar medicii au început evaluarea muncitorului. 

După acordarea primului ajutor, minerul va fi transportat de urgență la spital pentru investigații suplimentare. 

Proteste la Mina Băița 

La mina Băița sunt proteste de la jumătatea lunii iunie, iar unii salariați sunt în greva foamei pentru că nu și-au primit drepturile. Prefectul Dumitru Ţiplea a luat notă cu îngrijorare despre situaţia de la exploatarea minieră situată în Băiţa, oraşul Nucet, unde două companii îşi dispută în instanţă dreptul de exploatare a carierei.

Pe data de 30 iunie, începând cu ora 13.00, trei angajaţi ai SC Băiţa Bihor SA, aflată în protest din 15 iunie, au anunţat oficial intrarea în greva foamei, conform unui comunicat de presă emis de Prefectura Bihor. Cele trei persoane sunt monitorizate zilnic din punct de vedere medical de către Serviciul de Ambulanţă Bihor. Totodată, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor asigură ordinea publică pentru a preveni eventualele incidente.

"Monitorizăm cu atenţie situaţia încă de la începutul protestului şi am informat ministerele de resort asupra doleanţelor protestatarilor. Înţelegem impactul social al situaţiei, e normal ca oamenii să fie îngrijoraţi pentru ziua de mâine, dar rezolvarea poate veni doar prin dialog, şi nu prin gesturi extreme. Urmărim în continuare derularea evenimentelor şi depunem toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei fără incidente nedorite", a declarat Prefectul Dumitru Ţiplea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel