UPDATE Militar american, găsit prăbușit într-un lan de porumb din Buzău

Alexandru Ichim / 14 iun 2019 / 09:10 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un militar american a fost rănit în timpul unui exercițiu militar. 

UPDATE: Prașutistul va fi transportat la un spital din Capitală. Decizia a fost luată de medici după ce brăbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral. 

 

- Știrea inițială - 

Un parașutist american a fost rănit în timpul unui exercițiu în județul Buzău. Bărbatul ar fi fost găsit în stare de inconștiență într-un lan de porumb, scrie România TV. 

Accidentul a avut loc la Baza Aeriană Boboc. Militarul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Buzău după ce s-a accidentat în cadrul unui exercițiu de desant aerian. Bărbatul a suferit răni la umăr și la cap. 

Deși la locul exercițiului existau medici și ambulanțe NATO, soldatul a fost trimis la spital pentru un examen radiologic. Potrivit medicilor din spitalul de la Buzău, acesta nu este într-o stare gravă și nu va fi transferat la un alt spital. 

Exercițiul multinațional SG19

 

Exercițiul multinațional SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Activitățile de instruire în comun din România includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical.

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 este conexat cu o serie de exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25