Mike Pence, asigurări după ultima decizie a Rusiei

Vicepreședintele american Mike Pence a dat asigurări la Tallinn, că recenta cerere a Moscovei de reducere a numărului diplomaților americani în Rusia nu va slăbi angajamentul Washingtonului față de securitatea aliaților lor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Sperăm zile mai bune, relații mai bune cu Rusia, dar recenta acțiune diplomatică inițiată de Moscova nu va împiedica angajamentul Statelor Unite în favoarea securității aliaților lor și a securității națiunilor iubitoare de libertate din toată lumea', a declarat vicepreședintele american, într-o conferință de presă susținută după o întrevedere cu președinții celor trei state baltice — Estonia, Letonia și Lituania.

Mike Pence a precizat că le-a transmis interlocutorilor săi 'un mesaj simplu din partea președintelui Trump: suntem alături de voi'.

'Suntem alături de oamenii și de națiunile Estoniei, Letoniei și Lituaniei și o vom face întotdeauna', a insistat Pence.

'SUA vi se alătură pentru un parteneriat mai solid și cheltuieli mai importante pentru apărare', a adăugat oficialul de la Washington, criticând Rusia pentru că 'vrea în continuare să modifice frontierele', și afirmând angajamentul Statelor Unite de 'a răspunde oricărei tentative de recurgere la forță'.

Vicepreședintele Pence s-a referit, pe de altă parte, și la exporturile americane de gaz natural lichefiat către țările baltice, deja începute, subliniind că ele 'vor contribui la prosperitatea și securitatea' acestor state, încă dependente de gazul rusesc.

Cei trei președinți baltici au lăudat, la rândul lor, în scurta întâlnire cu presa, soliditatea și importanța parteneriatului cu SUA.

Duminică, în prima zi a vizitei sale la Tallinn, vicepreședintele Mike Pence a evocat o posibilă desfășurare în Estonia de baterii de rachete Patriot, fără însă a asuma un angajament precis, după cum a declarat gazda sa, premierul Juri Ratas.

Mike Pence are în programul zilei de luni un discurs în fața militarilor NATO desfășurați în Estonia, după care se va îndrepta spre capitala Georgiei, Tbilisi, în cadrul unui turneu care îl va mai purta în Muntenegru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel