Mii de persoane, aşteptate la 'Open Air Blues Festival' din Brezoi

Ediţia din acest an a festivalului de blues de la Brezoi - "Open Air Blues Festival" - va aduce în oraşul vâlcean mii de iubitori ai acestui gen de muzică, autorităţile locale estimând o medie de aproximativ 7.000 de persoane în fiecare dintre cele patru zile de concerte.

Primarul din Brezoi, Robert Schell, a precizat, pentru AGERPRES, că biletele şi abonamentele puse în vânzare au fost deja epuizate, traficul de participanţi urmând să fie cu cel puţin 2.000 de persoane mai mare în fiecare zi de festival faţă de anul trecut, când au fost aproximativ 5.000 de persoane zilnic.

"Au fost vândute peste la 5.000 de bilete pentru fiecare zi de concerte, plus abonamentele, în condiţiile în care anul trecut au fost vândute circa 4.000 de bilete pe zi. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile, atât în parcul central al oraşului, unde vor avea loc concertele, cât şi în zona de campare. Sunt 300 de corturi, cu cel puţin 600, 700 de turişti. Sunt şi 27 - 30 de rulote care au anunţat că vor campa aici, dar cu siguranţă vor mai fi şi alţii, capacitatea zonei de campare fiind de 50 de rulote. Campusul este amenajat lângă baza sportivă a oraşului, iar condiţiile pe care le oferim sunt foarte bune - duşuri şi toalete, acces la terenurile sintetice de fotbal şi tenis, la locurile de joacă pentru copii, precum şi Wi-Fi gratuit, pentru ca cei care vor veni la Brezoi să se simtă excelent. Sunt convins că decizia de a organiza acest festival internaţional se va dovedi una extraordinară, iar ediţia din acest an va fi un mare succes", a spus Schell.

De asemenea, sunt aşteptaţi şi iubitori ai blues-ului şi jazz-ului de pe peste hotare, grupuri de fani din Olanda, Germania şi Statele Unite ale Americii având rezervate pensiuni atât în Brezoi, cât şi în celelalte zone turistice din apropiere - Malaia şi Voineasa. De altfel, Robert Schell a precizat că, pentru această perioadă, nu mai sunt de câteva luni locuri de cazare în zonă.

Festivalul de blues de la Brezoi, ajuns la cea de-a treia ediţie, se va defăşura în perioada 18 - 21 iulie, printre artiştii care vor concerta fiind americanca Beth Hart, care va urca pe scenă în seara de joi, 18 iulie, dar şi alte nume mari ca Ana Popovic, EB Davis & The Superband, Jonathon Boogie Long sau "The White Blues King" Oscar Benton, cel care va încheia festivalul cu un concert susţinut în seara de duminică, 21 iulie.

Oraşul Brezoi este o mică localitate de munte, situată în cea mai mare depresiune intercarpatică, cunoscută sub numele de Ţara Loviştei, la confluenţa râului Lotru cu râul Olt. Se află la o distanţă de circa 35 de kilometri de Râmnicu Vâlcea şi de aproximativ 66 de kilometri de Sibiu, accesul către oraş făcându-se prin ramificaţia DN7A (către pârtia de schi de la Obârşia Lotrului ) a Drumului National 7 (Valea Oltului).

Organizatorii festivalului sunt Asociaţia Mentor Rock şi Primăria oraşului Brezoi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea, care anul acesta a alocat din bugetul judeţului 60.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel