Mii de pelerini, la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din judeţul Constanţa

RELIGIE - SFINTUL ANDREI
RELIGIE - SFINTUL ANDREI

Câteva mii de pelerini din întreaga ţară au ajuns, marţi, la mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Apostol Andrei, ridicată în vecinătatea peşterii din comuna constănţeană Ion Corvin.

RELIGIE - SFINTUL ANDREIMulţi dintre pelerini au poposit la mănăstire încă de luni seară şi au dormit pe jos, în biserică şi în preajma acesteia sau au veghat în peştera mănăstirii. Ceremoniile au început marţi dimineaţă, la ora 08.00, când a fost sfinţită capela amenajată în peştera Sfântului Apostol Andrei, după care Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, împreună cu un sobor de preoţi, a început Sfânta Liturghie Arhierească pe esplanada amenajată în partea sudică a bisericii mari a mănăstirii, transmite Mediafax. Ulterior, va fi sfinţit cel mai mare triptic de icoane pictate pe lemn.

Cei prezenţi la ceremonii au fost îndemnaţi să aibă răbdare până vor ajunge să se închine la racla ce conţine o parte din moaştele Sfântului Apostol Andrei pentru că ar putea avea de aşteptat mai multe ore din cauza numărului mare de participanţi.

De altfel, pentru a ajunge la raclă, credincioşii care stau la coadă au de trecut prin mai multe filtre de jandarmi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel