Mihaiela Moraru Iorga: Toți procurorii vor avea de suferit

Sursa foto: Observator
Sursa foto: Observator

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a precizat joi că revocarea sa şi a procurorului Doru Ţuluş din funcţiile deţinute în DNA nu reprezintă un caz particular, iar dacă "instrumentul revocării" va fi transformat într-un instrument de represiune vor avea de suferit toţi procurorii. 

"Ar trebui să vedeţi lucrurile mai departe de situaţia particulară a mea şi a domnului procuror fost şef Ţuluş, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu este un caz particular. Este o generalizare pentru viitor şi trebuie să vă gândiţi că acest instrument al revocării, dacă este transformat într-un instrument de represiune, vom avea de suferit cu toţii, adică toţi procurorii. Este un atentat la independenţa procurorilor. Gândiţi-vă că orice procuror care stă cu sabia revocării deasupra capului fără să aibă posibilitatea să se apere, fără să aibă posibilitatea să solicite documente care să fie prezentate în susţinerea cererii este un procuror lipsit de independenţă. El nu va face niciodată ce simte că trebuie să facă în dosar, ci ceea ce simte că se doreşte", a declarat Mihaiela Moraru Iorga, la ieşirea din CSM. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat în discuţie, joi, contestaţiile formulate de procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestora din funcţiile deţinute în cadrul DNA. 

[citeste si]

Potrivit ordinii de zi, în cadrul plenului vor fi luate în discuţie "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind contestaţia formulată de procurorul Doru Florin Ţuluş împotriva Hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind contestaţia formulată de procurorul Mihaiela Moraru Iorga împotriva hotărârilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii". 

Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcţie a procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga. 

Pe 29 iunie, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel