Mihaiela Moraru Iorga, decizie CSM. Ce se va întâmpla în cariera sa - UPDATE

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie, joi, propunerea Secţiei pentru judecători de admitere a cererii de numire în funcţia de judecător a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, revocată iniţial din DNA.  

Plenul CSM urmează să decidă dacă admite sau respinge solicitarea şi să stabilească instanţa la care Mihaiela Moraru Iorga ar urma să îşi desfăşoare activitatea.

Alături de propunerea Secţiei pentru Moraru Iorga, plenul CSM va lua în discuţie alte 32 de cereri de numire a unor procurori în funcţia de judecători şi patru solicitări de încadrare din funcţia de judecător în cea de procuror.

Mihaiela Iorga a trecut în solicitarea sa mai multe instanţe la care ar putea să activeze - Judecătoria Giurgiu, Judecătoria Sectorului 1, Judecătoria Sectorului 2, Judecătoria Sectorului 6, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Olteniţa, Judecătoria Slobozia, Judecătoria Videle, Judecătoria Zimnicea, Judecătoria Călăraşi, Judecătoria Roşiori de Vede, Judecătoria Turnu Măgurele.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcţia de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă. Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruţa Kovesi privind revocarea sa din funcţia de procuror la DNA. DNA a susţinut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate.

[citeste si]

UPDATE: De asemenea, CSM ia în discuţie, joi, şi raportul Inspecţiei Judiciare privind solicitarea Elenei Rădescu, coordonatorul echipei de control la Direcţia Naţională Anticorupţie, de apărare a reputaţiei profesionale. Potrivit ordinii de zi publicate pe pagina de internet a Consiliului, plenul CSM urmează să ia în discuţie 'Raportul Inspecţiei Judiciare numărul 6601/IJ/1369/2017, privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale a procurorului Elena Rădescu'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel