Mihaiela Iorga şi Oana Schmidt-Hăineală, solicitări la CSM

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Oana Schmidt-Hăineală au depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) solicitări prin care cer să fie încadrate în funcţia de judecător, au declarat, vineri, pentru Agerpres, surse din CSM. 

Solicitarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală, preşedinte al CSM în perioada 2013 - 2014, a fost depusă săptămâna aceasta, iar cererea Mihaielei Moraru Iorga, revocată din funcţia de procuror DNA, a fost înaintată în urmă cu aproximativ o lună, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor judiciare, Oana Schmidt-Hăineală a cerut să meargă la Judecătoria Bacău, în timp ce Mihaiela Iorga a trecut în solicitarea sa mai multe instanţe la care ar putea să activeze - Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Tribunalul Ilfov, Judecătoriile sectoarelor 1, 2 şi 6.

Cererile urmează să fie discutate în plenul CSM, după ce se vor primi avizele necesare.

Joi, membrii CSM au respins contestaţia formulată de Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestei din funcţia deţinută în cadrul DNA. Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcţie a sa. Pe 29 iunie, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel