Mihai Răzvan Ungureanu: Victor Ponta, care este urmărit penal, nu mai e "prizabil" pentru partenerii occidentali

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte al PNL, a comentat, miercuri, la Adevărul Live, prezenţa prim-ministrului Victor Ponta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, context în care a afirmat că "premierul României, care este urmărit penal, nu mai este interesant, prizabil pentru partenerii obişnuiţi de dialog".

Întrebat ce problemă a găsit în plecarea la Baku a premierului Victor Ponta, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că există două chestiuni asupra cărora merită atrasă atenția.

"Nivelul de reprezentare al României a fost mult prea ridicat față de ceea ce logic s-ar fi așteptat să se întâmple. Și cum se petrece de obicei, ori nu s-a ascultat sfatul Ministerului de Externe, ori, pur și simplu, nu a existat sfatul. (...) O vizită bilaterală se justifica, o participare de genul acesta însă poate fi ușor definită ca o eroare diplomatică de proporții", a punctat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Cât privește a doua chestiune, liderul liberal a afirmat că "Există o consecință de care premierul Ponta nu a ținut cont și care, în contextul moțiunii de cenzură de vineri, poate fi interpretată ca o fugă o disperare după recâștigarea unei credibilități. Pentru că e limpede că premierul României, care este urmărit penal, nu mai este interesant, nu mai e prizabil pentru partenerii obişnuiţi de dialog din comunitatea europeană și transatlantică. Este cam dificil să dai mâna cu un domn care este premier şi în acelaşi timp are o problemă dramatică de justiţie (...) Asta mă îndreptăţeşte să cred că porţile cancelariilor occidentale sunt în acest moment închise şi că la telefoanele premierului României nu prea mai răspunde cineva", a mai declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Rovana Plumb explică de ce a mers Victor Ponta la Baku

În opinia acestuia, Victor Ponta a mers la Baku "gândindu-se că într-o vecinătate de domni cu autoritate clară şi el se va mai spăla un pic de păcatele sale".

"E foarte straniu comportamentul acesta, și din păcate, dacă ar fi doar un cetățean oarecare, l-am trece la bizarerii, însă e vorba de șeful guvernului României. Nu-ți poți permite să faci gesturi de genul acesta, chiar dacă te încântă ideea că ciocnești un pahar de șampanie la o deschidere de eveniment cu marii lumii".

Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu crede că, dacă premierul ar fi avut o conversaţie cu preşedintele rus, s-ar fi "aflat".

Klaus Iohannis: Nu am știut de vizita lui Victor Ponta la Baku

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel