Mihaela Bilic, critici dure la adresa unui producător de pâine: O acțiune periculoasă! Sper să aibă conștiința curată

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a transmis un mesaj în care a criticat dur un producător de pâine, trăgând un semnal de alarmă, în plină pandemie de coronavirus.

"Scopul scuză mijloacele. Trăim vremuri tulburi, zile pline de anxietate, nesiguranță și dezorientare, ne simțim amenințați din toate direcțiile de dușmani nevăzuți, îi privim cu frică și neîncredere pe cei din jurul nostru, ne izolăm cu speranța că ne protejăm. În astfel de situații, când ar trebui să dăm dovadă în plus de simț civic și omenie, nu ai cum să nu fi trist și dezamăgit când vezi cum se poate profita de pe urma îngrijorării oamenilor. 

Nu numai că există comercianți care s-au gândit să vândă produsele la suprapreț, dar chiar au apărut campanii publicitare care promovează anumite produse în detrimentul altora. Coronavirusul le oferă unora motivul perfect pentru a se remarca în fața concurenței, indiferent cat de ridicol sau neadevărat este argumentul lor", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

"O acțiune periculoasă"

"Nu aș fi spus nimic, dacă n-aș fi văzut o astfel de campanie ce are ca subiect un aliment sfânt pentru mine: pâinea. Ei bine, pâinea noastră cea de toate zilele a ajuns să fie folosită ca măr al discordiei pe piața produselor de panificație. Din dorința de a avea cat mai mulți clienți sau, mai trist, de a-și anihila concurența, unii producători au fost capabil să inventeze un clip publicitar în care se spune că doar pâinea ambalată este sigură pentru consum. În felul acesta se creează falsa idee că pâinea, alimentul de bază al românului, ar putea reprezenta un risc în îmbolnăvirea cu virusul gripal. 

Știu că într-o economie de piață scopul scuză mijloacele, însă o astfel de acțiune mi se pare rușinoasă, iresponsabilă și periculoasă.  A încerca să denigrezi un produs precum pâinea mi se pare incalificabil, indiferent de context și de miza financiară care este urmărită", a mai scris medicul nutriționist.

"De pâine nu are nimeni voie să se lege, e un aliment sfânt"

"Nu pot decât să constat cu amărăciune că într-o astfel de perioadă de post, în care ne confruntăm și cu riscul virusului gripal, ne-a fost întinată până și pâinea. Ori de pâine nu are nimeni voie să se lege, e un simbol, un aliment sfânt, pentru care trebuie să mulțumim în fiecare zi când o avem pe masă. Nu există paine bună și rea, ci doar pâine! Sper din suflet ca cei ce au imaginat o astfel de campanie să aibă conștiința curată și doar mesajul rezultat să fie ambiguu, altfel nu poți avea nicio scuză atunci când vrei să faci profit din situațiile de criză și din nesiguranța oamenilor", a scris Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel