Migranţii minori de pe o navă a Gărzii de Coastă au primit permisiunea să debarce

Italia a permis unui număr de 16 minori să debarce de pe o navă a Gărzii de Coastă italiene, Gregoretti, în portul militar Augusta, din Sicilia, informează Ministerul de Interne, relatează AFP.

"Undă verde pentru debarcarea a 16 persoane care se declară minore (toate între 15 şi 17 ani)", au declarat surse din Ministerul de Interne, care este condus de Matteo Salvini.

Italia aştepta luni un acord în cadrul UE înainte de a-i lăsa să debarce pe toţi cei 131 de migranţi blocaţi la bordul navei, potrivit France Presse.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a afirmat în cursul unei conferinţe de presă luni dimineaţa că Germania "a anunţat Comisia Europeană vineri că este dispusă să primească migranţi" de pe Gregoretti, declarându-se favorabilă "discuţiilor şi unei soluţii coordonate" cu partenerii europeni. În schimb, nu a fost avansată nicio cifră.

Plecate din Libia cu circa 140 de migranţi la bord, două ambarcaţiuni distincte au fost salvate de vedete ale Gărzii de Coastă joi seară şi pasagerii lor au fost transferaţi pe această navă.

Şase persoane care aveau nevoie de îngrijiri au fost evacuate joi seară spre insula Lampedusa, iar sâmbătă seara o femeie însărcinată în şapte luni a putut să debarce în Sicilia împreună cu doi copii şi soţul ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel