Migranți în Uniunea Europeană. Numărul total, în 2018

Descriere foto:

Fluxurile de migranţi spre Uniunea Europeană au scăzut semnificativ în primele şapte luni ale lui 2018.

Numărul trecerilor ilegale ale frontierei pe cele patru rute de acces în Uniunea Europeană au scăzut cu 43% în primele şapte luni ale anului, potrivit unui comunicat de luni al agenţiei UE de protecţie a frontierelor, Frontex, relatează DPA. Numărul total al trecerilor ilegale pe teritoriul UE depistate în aceste şapte luni a fost de circa 73.500, potrivit Frontex.

În iulie, numărul trecerilor ilegale a fost cu 18% mai mic decât anul trecut, de circa 14.900. Peste jumătate dintre aceste traversări din luna iulie au avut loc pe ruta vest-mediteraneeană, iar numărul migranţilor care au ajuns în Spania s-a mărit de patru ori faţă de anul trecut, la aproape 8.800. În total, pe aceste rută numărul de treceri ilegale a fost mai mult decât dublu faţă de anul trecut.

Africa subsahariană

În jur de trei sferturi dintre aceşti migranţi provin din Africa subsahariană. Această creştere a fost contrabalansată de o scădere în numărul migranţilor care au utilizat ruta central mediteraneeană, unde migraţia a scăzut cu 83% faţă de iulie 2017. Totalul pe primele şapte luni ale anului, de circa 18.200 de migranţi, a scăzut cu 81% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Între timp, fluxurile de migranţi pe ruta est-mediteraneeană au crescut cu circa 75% în primele şapte luni ale anului, ajungând la circa 29.500, în timp ce fluxurile de pe ruta balcanică au continuat să fie modeste.

Vezi și: Tentativă de sinucidere prin incendiere, în GermaniaTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25