Migranți ilegali, în pragul de a fi călcați de o combină pentru că se ascundeau într-un lan de porumb / VIDEO

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Mai mulți migranți ilegali au fost aproape călcați de o combină de recoltat care opera un lan de porumb în apropiere de granița polono-belarusă.

Pe măsură ce criza migrației din regiunile de frontieră de est ale Poloniei se intensifică, în regiunea Podlaskie a avut loc un incident periculos care implică migranți ilegali.

Într-un clip video postat online, se poate vedea cum un fermier polonez operează o combină de recoltat într-un câmp de porumb. Deodată, la câțiva metri în fața utilajului, un grup de migranți cu copii iese din lan și începe să fugă pe câmp.

Potrivit portalului Bielsk.eu, grupul de străini se ascundea în lanul de porumb în timp ce aștepta un contrabandist care trebuia să-i transporte în Germania.

„Este înfricoșător să te gândești ce s-ar fi putut întâmpla dacă, dintr-un motiv oarecare, nu ar fi putut să iasă la timp, de exemplu dacă dormeau. Fermierul nu avea cum să-i vadă la timp și să oprească mașina”, a comentat cel care a trimis înregistrarea presei.

De la începutul anului 2021, poliția de frontieră poloneză a înregistrat peste 28.500 de încercări de a trece ilegal granița polono-belarusă, inclusiv 17.300 de încercări numai în octombrie.

Din cauza presiunii migrației, guvernul polonez a introdus stare de urgență în regiunile Podlaskie și Lubelskie din apropierea graniței. A fost introdusă inițial pentru o perioadă de 30 de zile, dar ulterior parlamentul a fost de acord să o prelungească cu încă 60 de zile, scrie RMX.

Migranți morți la frontiera Polonia - Belarus. UE acuză Minsk de orchestrarea afluxului de migranți

În ultimele luni, mii de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă frontiera UE dinspre Belarus în Letonia, Lituania şi Polonia. UE acuză Belarus că a orchestrat afluxul de migranţi ca represalii la sancţiunile impuse de cei 27 în urma represiunii opoziţiei de către regimul de la Minsk.

"Trebuie să ajutăm Polonia să îşi protejeze frontierele, dar este, de asemenea, important să împiedicăm oamenii să îşi piardă viaţa la aceste frontiere, iar acestea sunt probleme pe care trebuie să le discutăm", a declarat Ylva Johansson într-o discuţie cu jurnaliştii.

"Este total inacceptabil că mor oameni la frontierele noastre externe", a subliniat ea.

"Aş vrea să aflu mai multe despre ce s-a întâmplat", a spus ea. "Este important să existe transparenţă (...) Este cu adevărat important să anchetăm, autorităţile poloneze au spus că vor face asta", a indicat comisarul european (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel