EXCLUSIV  Miercurea Mare. Preot Crângașu: ''Avem în fața ochilor un tablou înfricoșător. Premieră în istoria omenirii”

Preotul Nicolae Crângașu
Preotul Nicolae Crângașu

Preotul Nicolae Crângașu a evidențiat pentru DC News că aparenta înfrângere a Mântuitorului din Miercurea Mare, de fapt, semnifică victoria Lui, prin dragostea sa totală pentru călaii Lui.

Avem în fața ochilor un tablou înfricoșător, al radicalizării contradicției dintre Mântuitorul Iisus Hristos și ceata adversarilor Lui. În Miercurea Mare, din Săptămâna Patimilor, căpeteniile religioase iudaice se hotărasc să ia o masură concretă și anume arestarea Mântuitorului, considerând că era singura cale de a scăpa de El, de îl face să nu mai propovăduiască evanghelia, vestea cea nouă adusă de către Dumnezeu oamenilor.   În pericopa evanghelică ce se citește în această zi ni se spune că lupta dintre El și stăpânitorul rău al acestei lumi este într-o fază finală: Acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară. Totodată vorbește despre El că va fi înălțat pe cruce și că pe mulți îi va trage la sine, iar cei care vor răspunde acestei chemări îi va mântui în împărăția de lumină a cerurilor. a spus Preotul Nicolae Crângașu.

Premieră în istoria omenirii

Preotul Nicolae Crângașu a evidențiat că aparenta înfrângere a Mântuitorului din Miercurea Mare, de fapt, El își împlinește victoria finală, prin calitatea sa de Mesia.

Evidențiem încă o dată că prin aparenta Sa înfrângere față de detractorii Săi, prin faptul că va fi arestat în câteva zile, Iisus Hristos își împlinește practic victoria. Atunci când ar fi putut să scape de această sentință ar fi putut El să își nimicească adversarii, vrășmașii. Dar, în calitate de Mesia, de rege al iubirii, niciodată nu ar fi putut să o facă! ''

Faptul că El a ales să cadă pradă victima nedreptății lor strigătoare la cer a fost posibilă doar prin dragostea inclusiv față de ei pentru că s-a rugat pentru călaii Lui, devenind model pentru mucenicii de peste veacuri a arătat Preotul Nicolae Crângașu. 

VEZI AICI INTERVIUL COMPLET CU PĂRINTELE NICOLAE CRÂNGAȘU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel