EXCLUSIV  Marțea Mare. Preotul Crângașu: Ce arată parabola celor 10 fecioare - video

Preotul Nicolae Crângașu
Preotul Nicolae Crângașu

Preotul Nicolae Crângașu a vorbit pentru DC News despre semnificația zilei de marți din Săptămana Mare și a parabolei celor 10 fecioare.

În sfânta zi de marți din Săptămana Patimilor Domnului facem pomenirea celor 10 fecioare. Pericopa evanghelică din această zi amintește de parabola Mântuitorului despre cele 10 fecioare, dintre care 5 au avut candele cu untdelemn și au putut să își lumineze viața și calea lor, iar celelalte 5 au avut candele fără untdelemn, care s-au stins imediat ce au fost folosite, devenind inutile. Aceasta parabolă amintită de biserică în această zi sfântă are darul de a îi conștientiza pe credincioși că nu este suficient să ai în mâna ta, în intenția ta, instrumentele credinței. Trebuie să  le și folosești, să te ajute pe tine și pe alții, să te apropii de Dumnezeu mai mult și să înțelegi menirea în lumea această trecătoare și în lumea veșnică a lui Dumnezeu în care suntem cu toții chemați. a spus preotul Nicolae Crângașu.

Preotul Nicolae Crângașu a subliniat dialogul dintre fecioare, precum și cuvintele Mântuitorului cu privire la fecioarele care nu au avut suficient untdelemn în candele:

Cele 5 fecioare care nu au avut ulei în candele și nu au putut să le folosească pentru iluminare sunt considerate nebune sau neînțelepte pentru că faceau lucruri lipsite de sens. Lumina celor 5 fecioare înțelepte este lumina învățaturii revelate de către Dumnezeu oamenilor, să și-o însușească în viața lor și în viața socială, care să devină o lumină. concluzionat preotul Nicolae Crângașu.

 VEZI AICI INTERVIUL COMPLET CU PREOTUL NICOLAE CRÂNGAȘU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel