EXCLUSIV  Săptămâna Mare. Preotul Crângașu: Ce presupune uscarea smochinului neroditor și evoluția tânărului evreu Iosif

Preotul Nicolae Crângașu a evidențiat, în cadrul unui interviu pentru DC News, care este semnificația și actualitatea pentru oamenii de astăzi a celor două evenimente, uscarea smochinului neroditor și evoluția tânărului evreu Iosif, amintite în pericopa evanghelică a zilei de luni din Săptămâna Mare.

Evoluția lui Iosif datorată credinței și lucrării Lui Dumnezeu


Reamintim faptul că în mod nedrept Iosif a fost vândut de frații lui, a fost vândut în mod abuziv unor negustori, care la rândul lor l-au vandut în  Egipt stăpânirii de acolo. Și după ce a  avut acest statut de sclav aflat în captivitate  de sclavie totală, datorită calităților sale religioase a reusit să se facă remarcat de către egipteni pana la cel  mai mare nivel. A ajuns sa intre în grațiile lui faraon pentru ca a fost singurul care a știut să tâlcuiască ceea ce faraon visase și despre care toti înțelepții păgâni nu știau să îi spună. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, Iosif îi talcuieste semnificatia visului ceea ce îl face pe faraon să  îi acorde toată încrederea tănârului evreu captiv Iosif și să îl pună chiar demnitar peste atribuțiile cele mai importante ale demnității imperiale din Egipt. Toata ascensiunea lui Iosif de la robie umilă la o stare de glorie și de importanță supremă în statul pagan egipgtean a fost datoritî credinței și lucrării Lui Dumnezeu in viata lui. Amintirea acestei evoluții este tot o sugestie a destinației noastre de aici de pe pământ, de trecere de la starea aceasta de robi ai pacatelor la o stare liberă, eliberați de sclavia păcatelor și care să își poată recăpăta demnitatea firească în fața Lui Dumnezeu. a spus Părintele Nicolae Crângașu.

Uscarea smochinului neroditor, conștientizare asupra faptelor de credință  

Tot în ziua de luni s-a făcut pomenirea smochinului neroditor. Scriu sfintele evanghelii că Mântuitorul i-a adresat un fel de blestem ca nimeni să nu mai mânânce în veac rod din el, iar smochinul s-a uscat pe loc. Aceste relatări evanghelice sunt aduse în fața credincioșilor pentru a conștientiza că indiferent cât de mare le-ar fi știința teoretică despre Dumnezeu, dacă nu au roade de credință, Dumnezeu nu îi privește cu plăcere. Așa precum smochinul avea multe frunze, dar nu avea niciun rod, tot la fel și un om care este bine informat din punct de vedere dogmatic în credință, dar care nu are dragoste de Dumnezeu și de semeni nu este plăcut în fața Lui. Oamenii care au aparența frumoasă, dar sunt lipsiți de rodnicie duhovnicească sunt sortiți aceleași sancțiuni din partea Lui Dumnezeu, care dorește creștini să rodească astfel încât prin credință și fapte bune să dobândească un loc în împărăția cerurilor. a conchis Preotul Nicolae Crângașu.

 VEZI AICI INTERVIUL COMPLET CU PĂRINTELE NICOLAE CRÂNGAȘU

">

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel