Metropolitan Life continuă programul ”Life Changer”

Junior Achievement România (JA) și Metropolitan Life continuă implementarea programului european Life Changer (Schimbăm vieți), prin intermediul Fundației MetLife, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

4.000 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani urmează să dobândească noțiuni financiare și economice de bază.

În urma desfășurării etapei de activități la clasă, susținute de profesori și consultanți voluntari Metropolitan Life, programul european Life Changer (Schimbăm Vieți) continuă în lunile de vară, cu noi contexte de învățare. În cadrul acestuia, cei mici pot deprinde noțiuni financiare elementare, utile atunci când pleacă în vacanță alături de familie sau pe cont propriu, în excursii și tabere.

Prin formatul său, programul încurajează activități despre venituri, buget sau risc financiar, prin furnizarea unui kit educațional gratuit și oportunitatea de a lucra alături de consultanți ai companiei Metropolitan Life, în calitate de voluntari.

„Lunile de vară sunt pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber în familie, însă pot fi un bun prilej pentru realizarea unor activități interactive, care să contribuie la dezvoltarea personală a copilului. Programul Life Changer este un exemplu foarte bun despre cum putem facilita și eficientiza educația financiară, încă din anii de gimnaziu, astfel încât copii să poată înțelege și asimila cunoștințele necesare pentru a deveni adulți pregătiți și independenți financiar”, spune Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

În anul 2016, 3.000 de elevi din 20 de localități au parcurs cu succes activitățile la clasă din cadrul programului Life Changer (Schimbăm vieți). Peste 70% dintre ei au declarat la final că au devenit și mai preocupați de viitorul lor profesional și financiar. Activitățile propuse oferă elevilor posibilitatea de a exersa situații în care trebuie să administreze un buget, să prioritizeze cheltuieli, să analizeze situații de risc financiar și să identifice metode de gestionare a acestora, potrivit sursei citate.

Programul Life Changer (Schimbăm vieți) se desfășoară, prin rețeaua de organizații Junior Achievement, în 15 țări europene și a implicat în 2016 peste 26.000 de elevi și consultanță din partea a peste 750 de voluntari. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel