Metoda ingenioasă prin care două românce au vrut să iasă din țară cu aproximativ 570 de grame de bijuterii din aur

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Bijuterii în valoare de peste 100.000 de lei au fost găsite de polițiștii de frontieră de la Sighetul Marmației. 

Polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, au descoperit cele aproximativ 570 de grame de bijuterii din aur și argint lipite pe corpul a două femei, una în vârstă de 51 de ani din Baia Mare, iar cealaltă de 47 de ani cu dublă cetățenie româno-moldoveană.

Bijuteriile erau din aur și argint și au valoare totală de 103.940 de lei după o primă evaluare.

Femeia cu dublă cetățenie a fost amendată cu 5000 de lei, iar românca din Baia Mare s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă conform legilor statului român, relatează România TV.

”Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunțit. Astfel, asupra ambelor persoane, au fost descoperite ascunse mai multe bijuterii din metal galben, posibil aur, în cantitate totală de 451,81 grame, în valoare de 103.940 lei, precum și din metal argintiu, posibil argint, în cantitate de 122,14 grame, în valoare de 771 lei”, arată polițiștii de frontieră.

”Cât privește băimăreanca, acesteia i-a fost confiscată cantitatea de 326,02 gr bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 70.050 lei și 23,18 grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 76 lei, fiindu-i întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, mai arată ITPF Sighet.

 

Citește și:

Panică și teroare la Milano: 4 români urmăriți de carabinieri au blocat un tunel (Video)

Din primele mărturii, 4 bărbați de origină română nu s-ar fi oprit la control declanșând astfel o urmărire cu carabinierii. Fuga s-a încheiat la ieșirea din tunel în via Gattamelata, cu răsturnarea mașinii românilor.

”Credeam că mor”, spune o femeie martor la nefericitul eveniment. ”Eram în drum spre birou, lucrez în apropiere. Mașina asta s-a aruncat lângă mine, am văzut acum că este un BMW.  Am auzit sirenele, am crezut că e ambulanța. M-am dat la o parte la timp. Această mașină a trecut în viteză pe lângă mine și apoi am văzut-o zburând”, spune o doamnă care a fost martoră la accident și, din fericire, nu a avut consecințe.

Trei din patru au fost prinși

Potrivit Gazeta Românească, cei patru români au fugit pe jos fiind urmăriți de carabinieri. Militarii au intrat în acțiune în timp util și se știe cu certitudine că trei dintre cei patru au fost arestați, în timp ce pentru ultimul fugar nu există informații certe... Citește mai mult AICI.

Citește și:

Recompensa pe care o vor primi 7 căutători de comori din Buzău. Vor primi 30% din valoarea tezaurelor găsite. E vorba de mii de euro

Şapte căutători de comori din Buzău vor fi răsplătiţi cu peste 10.000 de euro, după ce în ultimii doi ani au descoperit mai multe obiecte de tezaur pe care le-au predat autorităţilor. Potrivit legii, persoanele care descoperă astfel de tezaure pot solicita statului acordarea a 30 la sută din valoarea estimată a bunurilor la momentul plăţii.

”Cei 7 buzoieni au descoperit pe raza comunei Costeşti un tezaur compus din 2.564 de monede, tezaur medieval, încă un tezaur dacic, un alt tezaur medieval, dar de dimensiuni mult mai mici, plus alte câteva elemente de bijuterie şi decor vestimentar.

Este vorba despre o cană cu toartă şi 2.517 piese din metal, reprezentând monede de diferite tipuri. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de un expert autorizat de Ministerul Culturii la valoarea de 33.618 euro. Cei 7 buzoieni sunt deţinători autorizaţi de detectoare de metale, care de-a lungul timpului au mai făcut descoperiri de tezaure pe teritoriul judeţului Buzău”, a declarat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, potrivit Adevărul.

Astfel, consilierii judeţeni buzoieni au aprobat un proiect de hotărâre prin care cei șapte buzoieni îşi vor primi echivalentul a 30 la sută din valoarea tezaurelor găsite. Aceștia au de împărțit între ei puțin peste 10.000 de euro.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel