Merkel, atac la Orban în plină campanie: Inacceptabil

Angela Merkel a afirmat într-un interviu publicat în Berliner Zeitung, că este ''inacceptabilă'' decizia Ungariei de a nu aplica o hotărâre a Curții Europene de Justiție (CEJ). 

Merkel a făcut referire la decizia potrivit căreia statele membre trebuie să preia refugiați, relatează agenția DPA.

Într-o hotărâre emisă săptămâna trecută, CEJ a respins o plângere a Ungariei și Slovaciei referitoare la cota de refugiați în vederea redistribuirii de migranți în mod echitabil pe teritoriul blocului comunitar, dar premierul ungar Viktor Orban a afirmat că guvernul său nu-și va schimba poziția.

În interviu, dna Merkel a spus că este inacceptabil ca un guvern să spună că nu-l interesează o hotărâre a Curții Europene de Justiție.

Întrebată dacă aceasta ar putea duce la expulzarea Ungariei din Uniunea Europeană, dna Merkel a răspuns: Aceasta înseamnă că este atinsă o problemă deosebit de importantă a Europei, deoarece, în opinia mea, Europa este o zonă a statului de drept. Vom discuta despre aceasta la Consiliul European în octombrie.

DPA precizează, potrivit Agerpres, că sondajele de opinie arată că Angela Merkel are șanse de a obține un al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare prevăzute să aibă loc pe 24 septembrie în Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel