Menta - 10 beneficii incredibile pe care trebuie să le cunoști

Menta - 10 beneficii incredibile pe care trebuie să le cunoști
Menta - 10 beneficii incredibile pe care trebuie să le cunoști

Menta este răcoritoare, incitantă și încântătoare, iar un pic de mentă poate transforma orice preparat în ceva bun. Menta este una dintre cele mai vechi plante culinare cunoscute de omenire.

De asemenea, proprietățile sale medicamentoase remarcabile au făcut-o una dintre cele mai cunoscute și folosite plante medicinale vreodată. Potrivit nutriționiștilor, menta are proprietăți antioxidante foarte puternice. Frunzele pot fi stoarse sau transformate intr-o pastă. Menta este excelentă pentru a gestiona nivelurile de zahăr din sânge, dar și pentru a trata probleme de piele. În timpul verii, menta este bine de adăugat în dieta anumitor persoane. Menta este foarte răcoroasă și ajută la digestie, dar și la tulburări de respirație.

De la stimularea digestiei, până la obținerea unei respirații proaspete pentru mult timp, menta este creditată cu o serie de beneficii care o fac mai mult decât un simplu ingredient pentru cocktailuri, ori condiment.
 
Iată câteva beneficii pe care ar trebui să le cunoașteți:

1. Menta Ajutor pentru digestie

Menta poate face minuni pentru aproape toate problemele digestive. Potrivit cărții "Healing Foods", DK Publishing, mentolul, care este un ulei activ în mentă, are proprietăți antiseptice și antibacteriene care ajută la ameliorarea indigestiei și, de asemenea, calmează un stomac deranjat.

2.  Menta ajută la tratamentul astmului

Consumul de mentă a fost, de asemenea, legat de obținerea unui efect calmant pentru pacienții astmatici. Menta este încărcată cu proprietăți antiinflamatorii. Este un relaxant bun și ameliorează congestia. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu exagerați doza de mentă, altfel aceasta vă poate irita căile respiratorii.

3.  Menta pentru tratamentul răcelilor comune

Dacă te lupți cu răceală aasantă și îți este dificil să te concentreze și să respiri? Încearcă menta. Da, există un motiv pentru care există alifii și inhalatoare cu mentă. Menta este cunoscută pentru că elimină congestia nasului, gâtului, bronhiilor și plămânilor. În plus față de canalele respiratorii, proprietățile anti-inflamatorii ale mentei elimină și iritarea cauzată de tusea cronică.

Citește și: Dieta daneză, cea mai căutată din lume. Te scapă de 6 kg în 13 zile

4.  Menta  înlătură durerile de cap

Așa cum se știe, menta este o plantă adaptogenică puternică. Potrivit cărții "Vindecarea alimentelor", mentă poate ajuta la vindecarea durerilor de cap. Aroma puternică și răcoritoare a mentei poate ajuta la ușurarea durerilor de cap. Balsamurile pe bază de mentă sau ulei de mentă esențial, atunci când sunt frecate pe frunte și nas, sunt eficiente în tratarea durerilor de cap, dar și împotriva greții.

5.  Menta  este ideală în îngrijirea danturii

Mestecatul tabletelor cu mentă sau frunzelor de mentă vă poate ajuta să vă împrospătați respirația instantaneu, datorită prezenței proprietăților germicide. De asemenea, menta face minuni pentru sănătatea orală generală. Inhibă creșterea bacteriilor în interiorul gurii și curăță depunerea plăcilor pe dinți. Acesta este motivul pentru care atât de multe dintre pastele de dinți de pe piață sunt pe bază de mentă.

Menta


6.  Menta ajută la scăderea în greutate

Menta poate juca, de asemenea, rolul său în scăderea în greutate, iar motivul este legat de proprietățile sale digestive renumite. Menta stimulează enzimele digestive, care ajută la o mai bună absorbție a nutrienților din alimente. Atunci când organismul este capabil să asimileze și să absoarbă substanțele nutritive în mod corespunzător, există un metabolism mai bun. Un metabolism mai rapid ajută la scăderea în greutate.

7.  Menta  îmbunătățește activitatea creierului

Menta ar putea, de asemenea, revigora activitatea cerebrală. Potrivit diverselor studii, consumul de menta poate ridica vigilența, memoria și funcțiile cognitive. Unul dintre studii a legat efectele consumului de mentă cu o mai bună dezvoltare a memoriei.

Citește și: Dieta care ucide 1 din 5 persoane. Unde greșesc oamenii

8.  Menta este utilă la îngrijirea pielii

Menta este un remediu tradițional pentru tratarea acneei și coșurilor. Are proprietăți puternice antiinflamatorii și anti-bacteriene, care fac minuni pe pielea predispusă la acnee. Frunzele de mentă au un conținut ridicat de acid salicilic, care este excelent în combaterea acțiunii acneei. Sucul obținut din mentă funcționează ca un produs eficient de curățare a pielii. Cuantumul ridicat de antioxidanți ajută și la prevenirea activității radicalilor liberi, oferindu-vă o piele mai curată și mai tanară. Puteți folosi menta și sub formă de mască de față. Se combină frunzele de mentă cu miere. Aplicați pe piele și lăsați timp de 20 de minute. Se spală cu apă caldă.

9.  Menta  înlătură simptomele răului matinal și greața

Menta este un remediu excelent pentru tratarea greței. Este, de asemenea, eficace pentru tratarea greața asociată cu starea de răumatinală. Potrivit specialiștilor, mâncarea a câteva frunze sau mirosirea unor frunze de mentă în fiecare dimineață le-ar putea ajuta pe mame să treacă peste senzația de greață și să facă față mai bine provocărilor matinale.

10.  Menta  învinge stresul și depresia

Menta este o componentă esențială în aromoterapie. Mirosul puternic și reconfortant ar putea ajuta la eliminarea stresului și la întinerirea minții. Menta are proprietăți adaptogene care reglează nivelurile de cortizol și sporesc rezistența naturală a organismului la stres. Adaptogenii ajută la echilibrarea organismului în orice fel este necesar. Respirând în aroma de mentă, mintea voastră se calmează instantaneu. Potrivit studiilor, aceasta ajută, de asemenea, la eliberarea unei cantități mici de serotonină (hormonul fericirii) în creier, care pot ajuta la eliminarea depresiei. Puteți adăuga mentă în ceaiul dvs., utilizați extract de mentă pe un vaporizator sau faceți o baie de mentă pentru o alinare imediată.
Combinați menta în smoothie, blender, sau adăugați ca și condiment, în sosuri, important este să nu uitați să consumați mentă măcar pe parcursul verii.

Citește și: Dietă cu căpşuni. Cum să pierzi trei kilograme în patru zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel