Meleșcanu, vot diaspora. De ce a trimis românii să voteze la Nancy

Teodor Meleșcanu, fostul ministru de Externe, a fost invitatul lui Rareș Bogdan, miercuri seara, la emisiunea „Jocuri de Putere”.

Jurnalistul Rareș Bogdan l-a întrebat pe Teodor Meleșcanu ce a vrut să spună, mai exact, atunci când i-a trimis pe românii din Franța la Nancy, deoarece este „un oraș frumos”.

„Cu o zi înainte să ajung la Paris, discutând cu ambasadorul și cu observatorii organizațiilor din diasporă, care supravegheau alegerile, am ajuns la concluzia că în condițiile date, singura modalitate prin care puteam să mai scădem presiunea pe Paris era să vedem care sunt cele mai apropiate alte secții de votare din Franța. Și atunci ni s-a spus că există o inițiativă a unor oameni din diasporă care pe net au început să își caute parteneri pentru a merge la Nancy să voteze”, a declarat Teodor Meleșscanu.

Citește și: Rareș Bogdan: Meleșcanu s-a hotărât să vorbească

„Având în vedere că la Nancy, în dimineața aia, votaseră 160, am crezut că e bine să susțin această inițiativă a românilor din diasporă și cei care sunt mai aproape sau care sunt la o distanță rezonabilă, sau pot împărți  cu cineva mașina, să facă acest lucru tocmai pentru a degreva presiunea de la Paris. Asta a fost, nu înțeleg... Știu că mai am obiceiul să mai fiu uneori ironic, dar de data asta chiar nu am fost. A fost cu foarte multă bună-credință ideea de a încerca să decongestionăm Parisul”, a explicat fostul ministru de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel