Meghan Markle versus ducesa de Cambridge. Sondajul prezentat de presa internațională

Rodica Mitu / 06 Martie 2018 / 20:51 Salveaza PDF Comentarii

Meghan Markle, deşi deocamdată nu face parte din Casa de Windsor, este considerată reprezentanta de sex feminin a casei regale cu care publicul britanic se poate identifica cel mai bine, potrivit unui sondaj citat de Press Association.

Ducesa de Cambridge a ieşit pe locul al cincilea, cu 13% din voturi. Un procent de 49% dintre cei intervievaţi a spus că aceasta a devenit mai puţin pe placul publicului după ce s-a măritat cu ducele de Cambridge, iar căsătoria a schimbat-o.

Prinţesa Beatrice, fiica ducelui de York, se află pe cea de-a treia poziţie, cu 15%, acelaşi scor cu cel al ducelui de Edinburgh. Doar 4% se pot identifica cu regina Elisabeta a II-a. Aproape o treime (31%) dintre cei care au spus că se pot identifica cu Meghan Markle au dat ca argument faptul că aceasta a fost actriţă şi persoană publică înainte să se logodească cu Harry, în timp ce 14% au spus că o preferă pentru că este o fire cu picioarele pe pământ, iar 11% pentru că este feministă.

Rege și regină

Un procent de 72% a recunoscut că nu le-ar plăcea să-i vadă pe Harry şi noua sa soţie în ipostaza de rege şi regină, iar 61% sunt de părere că un astfel de rol i-ar schimba prea mult.

Monarhie

Întrebaţi ce părere au despre monarhie, dintre cele 2.300 de persoane intervievate, 27% au spus că familia regală este importantă pentru turism, 26% au spus că îi iubesc pe reprezentanţii familiei regale, 20% nu sunt prea siguri care este rolul casei regale, iar 14% cred că monarhia este o instituţie învechită.

[citeste si]

''Fie că ştii care este rolul casei regale, fie că o iubeşti sau nu, nu putem nega că este o atracţie uriaşă pentru vizitatorii străini care vin în Marea Britanie'', a precizat George Charles de la VoucherCodesPro.co.uk, realizatorul sondajului. ''Pun pariu că cei mai mulţi dintre oameni spun că ar sta lipiţi de televizor atunci când este o nuntă regală sau un eveniment similar. Fie că îi iubim sau urâm, suntem cu toţii puţin obsedaţi de ei, chiar dacă este un fel de plăcere vinovată,'' a mai precizat acesta.

La realizarea sondajului au participat 2.311 britanici cu vârste peste 18 ani, notează Agerpres. loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE1