Medvedev, atac la politica migrației promovată de Germania: Este "pur și simplu stupidă"

Premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a calificat drept "pur și simplu stupidă" politica europeană de primire a migranților promovată de cancelarul Angela Merkel, într-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt care a apărut vineri, notează AFP.

"Este pur și simplu stupid să deschizi larg porțile europene și să-i inviți pe toți cei care aspiră să vină la voi", a declarat premierul rus.

"Politica europeană în domeniul migrației este un eșec total, iar acest lucru este absolut groaznic. Oare nu se putea ghici ce o să se întâmple, în urmă cu câțiva ani? Aveți analiști proști?", s-a întrebat Medvedev.

"Aveți acum sirieni și oameni din țări vecine cu Siria", a mai spus el. "Cine sunt acești oameni? Există desigur printre ei oameni săraci izgoniți de război. Ce vor? Să supraviețuiască dar de asemenea ajutoarele financiare ale UE", a notat Medvedev.

[citeste si]

Potrivit lui Medvedev, "printre acești oameni există de asemenea mulți — poate sute sau chiar mii — criminali veniți în Europa cu +o misiune+ și +începe numărătoarea inversă+. Acum, ei așteaptă să fie chemați și apoi vor acționa ca niște roboți" împotriva Europei.

Medvedev nu o atacă direct pe Angela Merkel, ci Germania, care a primit numai ea singură în 2015 mai mult de un milion de solicitanți de azil, situație ce provoacă critici crescânde la adresa cancelarului în țara sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel