Incendiu Matei Balș/ Dr. Cătălin Apostolescu confirmă ipoteza lui Val Vâlcu: "Consum ENORM de oxigen. Şi o scânteie electrostatică poate produce un incendiu"

Consumul de oxigen de la Matei Balş, URIAŞ. Sursa: Pixabay
Consumul de oxigen de la Matei Balş, URIAŞ. Sursa: Pixabay

Dr. Cătălin Apostolescu, de la Institutul Matei Balş, trage un semnal de alarmă după incendiul de vineri dimineaţă, în care şi-au pierdut viaţa 5 persoane. 

Acesta afirmă că de la începutul pandemiei consumul de oxigen a crescut enorm în Institut şi că până şi o scânteie electrostatică poate fi suficientă pentru a produce o tragedie. 

"Consumul de oxigen la nivelul întregului spital a crescut enorm de când cu pandemia. Practic, în fiecare salon avem 2-3 pacienţi la care merge oxigenul din plin, 15, 20, chiar şi 30 de litri pe minut. Şi o scânteie electrostatică poate declanşa un incendiu. Toate spitalele COVID-19 sunt supuse acestui risc. Dar avem pacienţi care au nevoie, nu îi putem refuza", a spus Cătălin Apostolescu la Antena 3. 

Medicul care a salvat mai mulţi pacienţi din incendiul de la Matei Balş confirmă, astfel, ipoteza lansată de Val Vâlcu. Acesta a spus că suprasolicitarea sistemului de oxigen este cauzată şi de numărul mare de pacienţi care au nevoie de acest tratament. 

"Salonul de la Balş avea, la 3 paturi, un tub de oxigen. Şi nu erau folosite de fiecare dată. Acum stau pacienţii de COVID-19 câte trei în salon, şi fiecare pat e dotat cu oxigen. Gândiţi-vă că oxigenul scapă, pe la mască, nu poartă toată lumea corect. E o concentraţie mare de oxigen. E ca la forjă, unde se topesc metale. Orice scânteie, orice descărcare electrică poate produce o tragedie, ca la Piatra Neamţ şi, acum, la Matei Balş.  De ce este supraîncărcat? Păi lockdown nu am vrut. În Italia de ce a fost lockdown? Medicii au spus că atâtea locuri sunt la ATI în condiţii de siguranţă, atâtea persoane intră în spital. Închideţi societatea sau închidem spitalul", a spus jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel