May către Tusk: Suveranitatea Gibraltar nu se negociază

Premierul i-a spus președintelui Consiliului European că nu poate avea loc nicio schimbare de statut fără consimțământul poporului Gibraltarului.

Theresa May i-a spus președintelui Consiliului European, Donald Tusk, că suveranitatea Gibraltarului nu se negociază în discuțiile despre Brexit.

La o întâlnire, premierul britanic a insistat, potrivit The Guardian, că nu ar putea avea loc nicio schimbare a statutului teritoriului menționat, fără consimțământul poporului său.

Aceste discuții au reprezentat prima întâlnire dintre May și Tusk după ce premierul britanic a anunțat luna trecută că va promulga articolul 50 care marchează startul procesului formal de retragere cu o durată de 2 ani.

Tusk a cauzat mâhnire atunci când a sugerat, în răspunsul său, că Spania ar fi capabilă să includă, folosind dreptul de veto, Gibraltarul – asupra căruia pretinde să aibă suveranitate – în orice viitor acord de schimburi comerciale între UE și Marea Britanie.

 [citeste si]

Spania acuzată că provoacă blocaje de trafic în Gibraltar, pe fondul tensiunilor Brexit

Gibraltar a acuzat Spania miercuri că provoacă blocaje de trafic lungi prin înăsprirea controalelor la frontieră, spunând că acesta este „în mod clar un răspuns“ la creșterea tensiunilor politice pe teritoriul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel