Mauna Loa, cel mai mare vulcan de pe Pământ, pare că se trezește

Mauna Loa, cel mai mare vulcan de pe Pământ, aflat în arhipelagul Hawaii, dă semne că se trezește. Specialiștii avertizează că acesta ar putea erupe.

Mauna Loa ar putea fi reactivat de un vulcan învecinat, Kilaues, pe măsură ce acesta va erupe, după cum precizează oamenii de știință.

Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a precizat că au fost detectate rate ridicate de deformare și seismicitate, acestea fiind primele semne că sistemul magnetic evoluează, potrivit Antena 3.

Potrivit The Hill, vulcanul a erupt pentru prima dată în 1843. Ultima dată, fenomenul s-a petrecut în 1948, când s-au înregistrat curgeri însemnate de lavă pe coastele insulei Hawaii, amenințând inclusiv orașul Hilo.

În total, de la prima erupție documentată, vulcanul Mauna Loa a erupt de 33 de ori.

În apropierea acestuia se află vulcanul Kilaues, unul dintre cei mai activi din regiune și din Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii.

La 3.000 de metri adâncime, lava erupe din vulcanul Kilaues. Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii a fost publicului în 2008, din cauza riscurilor la care s-ar fi putut expune turiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel