Matei Vișniec explică absența sa de la ceremonia de decorare de la Cotroceni

Scriitorul Matei Vișniec a oferit, în timpul conferinței "Teatru și jurnalism (influențe reciproce)", organizată sub egida TNB, o explicație pentru absența sa de la ceremonia care a avut loc vineri, la Palatul Cotroceni. În cadrul acesteia, scriitorului urma să îi fie conferit Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer de către președintele Klaus Iohannis.

"Vineri, când se conferea această distincție, eu am o emisiune de la care nu pot lipsi. Este o emisiune în limba franceză care se numește 'Accentele lumii'. Deci în fiecare vineri se întâlnesc trei jurnaliști străini, din trei redacții diferite ale RFI, care analizează actualitatea. (...)Este o emisiune foarte interesantă, în care analizăm două subiecte de actualitate — un subiect de actualitate și un subiect românesc sau fiecare vine cu subiectul lui din țara de origine. Eu am vorbit despre povestea asta a cărților scrise în pușcărie. Mi s-a părut un subiect atât de incredibil, încât l-am tratat și nu puteam să vin la distincție", a declarat, duminică, Matei Vișniec, duminică, citează Agerpres.

Dirijorul Cristian Mendal, regizorul Radu Jude, arheologul Ioan Piso, directorul de imagine Vasile Drăgan au fost decorați vineri de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis i-a conferit Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer scriitorului Matei Vișniec, însă acesta nu a fost prezent la ceremonie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel