Măsură INCREDIBILĂ ISIS. Cum pregătesc atentate în Europa

Grupări militante islamiste recurg la traficanți de persoane pentru a recruta copii migranți neînsoțiți, aflați în situații disperate, și care le jură credință jihadiștilor spre a-și continua călătoria spre Europa, arată un raport axat pe combatarea extremismului în Europa și Africa de Nord, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

În jur de 88.300 de migranți minori neînsoțiți se află în pericol de radicalizare în Europa, susține Quilliam, raportul său publicat luni indicând că grupări ca Statul Islamic și Boko Haram recrutează persoane aflate în tabere de refugiați, oferindu-le bani și finanțând continuarea călătoriei de către copii migranți dacă se alătură respectivelor grupări.

"Sunt membru al SI de aproape un an. Nu cred că tot ce fac ei este bine, dar mi-au oferit multe. Am un loc unde să dorm, primesc mâncare, merg la școală și primesc ceva bani", spune Mohammed, un refugiat sirian în vârstă de 15 ani, recrutat într-o tabără din Iordania. "Sper că nu va trebui să lupt. Dar dacă șeful va spune că trebuie, o voi face, pentru că mi-au dat atât de multe", mai explică adolescentul sirian, citat în raport, scrie Agerpres.

Potrivit UNICEF, copiii se bazează pe traficanți, ceea ce îi lasă pradă exploatării și abuzurilor, inclusiv violurilor, muncii forțate, bătăilor și morții.

Copii migranți neînsoțiți în Europa

Copiii migranți neînsoțiți în Europa nu dispun de o cale clară de a scăpa de adulții care îi abuzează sau exploatează, întrucât nu există politici unificate care să-i protejeze, arăta un raport din 2016 al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene.

Copiii devin victime ale militanților din cauza lipsei lor de "rezistență mentală și fizică", iar acești jihadiști atrag noi recruți oferindu-le hrană, protecție, transport și bani, prin intermediul traficanților, arată Nikita Malik, cercetător al Quilliam.

Statul Islamic poate oferi până la 1.000 de dolari migranților care se îndreaptă spre coastele Mediteranei și până la 2.000 de dolari celor aflați în taberele de refugiați din Iordania și din Liban, susține raportul.

În cazul fetelor, o altă modalitate de a lega de grupări militante o constituie violențele sexuale și căsătoriile forțate.

"Banii plătiți de refugiați traficanților nu doar ajută la finanțarea acțiunilor SI, dar refugiații ajung să sprijine SI în schimbul călătoriei lor" spre Europa, arată Rosalind Ereira, fondatoare a organizației caritabile "Solidaritate cu refugiații", într-un comunicat.

"Acolo unde nu reușim să le oferim securitate refugiaților, lăsăm ușa deschisă pentru radicalizare. Trebuie să înțelegem că asigurarea unor rute sigure și legale pentru refugiați este în interesul nostru, al tuturor", subliniază Rosalind Ereira.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel