Masacrul din Parkland. Polițiștii, șocați de declarațiile autorului

Autorul masacrului de la liceul din Parkland, SUA, afirmă că a auzit voci care îi cereau să 'omoare'.

Autorul atacului armat de la liceul din Parkland (statul Florida), soldat cu 17 morţi în luna februarie, a declarat că a auzit voci care îi cereau să 'ardă', să 'ucidă', să 'distrugă', potrivit procesului verbal al poliţiei dat publicităţii luni, relatează AFP.

'Omoară-mă, este simplu, ucide-mă!', a spus tânărul, în timp ce inspectorul care îl interoga se dusese să-i aducă un pahar cu apă pe care acesta l-a refuzat, răspunzând: 'Nu îl merit', dezvăluie documentul.

Nikolas Cruz (19 ani) i-a spus apoi inspectorului John Curcio că auzea de ani de zile demoni care îi spuneau să 'cumpere arme, să ucidă animale şi să distrugă totul'. 'Cine sunt demonii?', l-a întrebat poliţistul. 'Vocile', a răspuns Nikolas Cruz. 'Partea întunecată'. 'Ce îţi spune vocea?', a întrebat inspectorul. 'Să ard. Să ucid. Să distrug', a răspuns tânărul.

A omorât 17 elevi şi profesori 

Dat afară de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, sud-estul Statelor Unite, din motive disciplinare, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a intrat pe 14 februarie în instituţia şcolară înarmat cu o puşcă de asalt semiautomată AR-15 şi mai multe cartuşe, omorând 17 elevi şi profesori şi rănind alţi 15.

Nikolas Cruz, a cărui mama a murit în noiembrie 2017, a declarat că suferă de depresie provocată de singurătate şi a încercat de două ori să se sinucidă, o dată înghiţind o cantitate mare de ibuprofen cu două luni înainte de masacrul din Parkland. În pofida antecedentelor sale psihiatrice, Nikolas Cruz a obţinut în mod legal o puşcă de asalt AR-15, pe care a folosit-o în timpul atacului.

Pedeapsă maximă

'M-am gândit că e grozav', a răspuns el când inspectorul l-a întrebat de ce a cumpărat arma. Procesul verbal de 217 de pagini, dintre care numeroase pagini au fost cenzurate, a fost publicat luni după ce judecătorul responsabil de caz a aprobat o solicitare din partea mai multor mass-media locale, între care Miami Herald şi Sun Sentinel, acestea motivând că publicul are dreptul să cunoască acest document.

Procurorii intenţionează să ceară pedeapsa cu moartea împotriva lui Nikolas Cruz.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel