Masacru în Siria: 300 de civili, uciși în doar trei zile

 Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a denunţat marţi într-un comunicat laconic bombardamentele violente ale regimului sirian împotriva unui fief al rebelilor în Ghouta orientală (aproape de Damasc), atacuri în care şi-au pierdut viaţa a aproape 200 de civili, începând de duminică, în pofida apelurilor ONU de a se pune capăt acestei 'suferinţe fără sens', relatează France Presse. 

'Niciun cuvânt nu va face dreptate copiilor ucişi, mamelor şi taţilor lor, celor cărora le-au fost dragi', scrie directorul regional al UNICEF pentru Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, Geert Cappelaere, într-un comunicat compus din această singură propoziţie. 

Întitulat 'Pierderi umane masive', comunicatul a mizat pe simbolul hârtiei albe pentru a descrie ceea ce instituţia simte în faţa tragediei din Ghouta orientală, unde cel puţin 194 de civili, între care aproximativ 60 de copii, au fost ucişi începând de duminică, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

Apel disperat 

Naţiunile Unite au cerut luni oprirea imediată a bombardamentelor armatei siriene. 

'Situaţia umanitară a civililor în Ghouta orientală a scăpat complet de sub control. Este imperativ să punem capăt imediat acestei suferinţe umane fără sens', a cerut Panos Moumtzis, coordonator al ONU pentru ajutorul umanitar în Siria, trăgând un semnal de alarmă faţă de situaţia celor 400.000 de locuitori prinşi în capcana luptelor la Ghouta. 

Bilanţul acestei campanii sângeroase, ce precede un atac terestru împotriva acestui ultim fief al opoziţiei faţă de preşedintele Bashar al-Assad în apropiere de capitala siriană, este de 17 morţi duminică, 127 de morţi luni şi de 50 de morţi marţi, a indicat OSDO. 

Opoziţia siriană din exil a denunţat un 'război de exterminare' şi 'tăcerea internaţională' faţă de 'crimele' puterii lui Al-Assad în conflictul ce face ravagii în Siria de aproape şapte ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel